σε

Kορωνοϊός ενημέρωση: Πώς θα προγραμματιστούν τα ραντεβού εμβολιασμού που χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας

Kορωνοϊός ενημέρωση: Πώς θα προγραμματιστούν τα ραντεβού εμβολιασμού που χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας 7

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το υπουργείο Υγείας την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Λόγω της κακοκαιρίας αναγκαστήκαμε να αναβάλλουμε εμβολιασμούς και προγραμματισμένα ραντεβού. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS για τη νέα ημερομηνία που θα εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός Υγείας. Ανέφερε ακόμα ότι τα εμβόλια της Pfizer που είχαν βγει από βαθιά κατάψυξη δόθηκαν με επιχείριση που στήθηκε σε 450 τρόφιμους και εργαζόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και στη δομή της Αμυγδαλέζας. Εκεί εμβολιάστηκαν πάνω από 250 φιλοξενούμενοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και επίσης εμβολιάστηκαν ένστολοι και στρατιωτικοί. Οι έκτακτοι εμβολιασμοί ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης.

«Σκοπός μας ήταν να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών αλλά και να μη χαθούν πολύτιμες δόσεις του εμβολίου», είπε ο υπουργός Υγείας. Σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση των μολύνσεων στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, κάτι που όπως είπε είναι «θετικό και ενθαρρυντικό».

Θεμιστοκλέους: Πώς θα γίνει ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού για εμβολιασμό

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 25.137 εμβολιασμοί (η προσέλευση το 81,9%), ενώ από την αρχή της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν εμβολιαστοί περισσότεροι από 600.000 πολίτες. Εμβολιάστηκαν με δόσεις των εμβολίων της Pfizer πολίτες, με σκοπό να μην υπάρξει απώλεια εμβολίων. Όλα τα ραντεβού που αναβλήθηκαν, θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες, με ενημέρωση των πολιτών μέσω SMS.

Kορωνοϊός ενημέρωση: Πώς θα προγραμματιστούν τα ραντεβού εμβολιασμού που χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας 9Kορωνοϊός ενημέρωση: Πώς θα προγραμματιστούν τα ραντεβού εμβολιασμού που χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας 10

  • H ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών θα εμβολιαστεί από την ερχόμενη Δευτέρα ως Παρασκευή στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που είχαν προκαθοριστεί (οι πολίτες της εν λόγω ομάδας θα ειδοποιηθούν με SMS την Κυριακή για την ακριβή ημερομηνία και ώρα προσέλευσής τους)
  • Η ομάδα των πολιτών που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό στην Helexpo στο Μαρούσι θα εμβολιαστεί από την ερχόμενη Δευτέρα ως Παρασκευή στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο (οι πολίτες της εν λόγω ομάδας θα ειδοποιηθούν με SMS την Κυριακή για την ακριβή ημερομηνία και ώρα προσέλευσής τους)
  • Η ηλικιακή ομάδα 75+ και οι υγειονομικοί: Τα ραντεβού που αναβλήθηκαν, θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS για την ακριβή ώρα προσέλευσης και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα κληθούν να εμβολιστούν.

Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σοφία Παυλίδου: Η ηθοποιός θυμήθηκε τη δική της περίπτωση κακοποίησης – Προέτρεψε κι άλλα θύματα να μιλήσουν

Πτώμα άνδρα ΑΠΘ: Εντοπίστηκε σε κτίριο του πανεπιστημίου 22

Πτώμα άνδρα ΑΠΘ: Εντοπίστηκε σε κτίριο του πανεπιστημίου