σε

Κορονοϊός: Έτσι θα ανοίξει η εστίαση – Ο μόνος τρόπος να είμαστε ασφαλείς σε ταβέρνες και καφέ

Κορονοϊός: Έτσι θα ανοίξει η εστίαση – Ο μόνος τρόπος να είμαστε ασφαλείς σε ταβέρνες και καφέ 7

Μέτρο απαραίτητο για να περιοριστεί ο κορονοϊός, αλλά και κάτι που έχει κουράσει πάρα πολύ τους πολίτες. Υπάρχει άραγε τρόπος να λειτουργήσει η εστίαση; Υπάρχει, σύμφωνα με τον δρ. Anthony Fauci, επικεφαλής σύμβουλο του Λευκού Οίκου επί ζητημάτων της πανδημίας COVID-19.

Οι εμπειρογνώμονες υγείας συμφωνούν ότι το να γευματίζουμε στην ύπαιθρο είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνο από το να γευματίζουμε στο εσωτερικό ενός εστιατορίου. Εντούτοις, ορισμένες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα αρχίσουν σταδιακά να ανοίγουν ξανά την εσωτερική εστίαση, καθώς ο κρύος χειμερινός καιρός δεν επιτρέπει στους πολίτες να γευματίζουν έξω.

Κάτι που φυσικά ισχύει και για την Ελλάδα, όπως και για όλες τις χώρες. Σύμφωνα με τον δρ. Anthony Fauci υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ γευματίζετε σε εσωτερικούς χώρους.

Κορονοϊός: Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι το κλειδί για να ανοίξει (εν μέρει) η εστίαση

Στο πλαίσιο συνέντευξης στο CNN στις 2 Φεβρουαρίου ο δρ. Fauci αναφέρθηκε στο ζήτημα της επικείμενης μερικής επαναλειτουργίας της εσωτερικής εστίασης σε ορισμένες περιοχές, όπως η Ν. Υόρκη. Εξήγησε ότι ο μοναδικός ασφαλής τρόπος είναι μέσω της κοινωνικής απόστασης των πελατών και η εξασφάλιση ότι τα τραπέζια θα τοποθετούνται αρκετά μακριά μεταξύ τους.

«Εάν πρόκειται να γευματίσετε σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να το κάνετε κάπου που δεν θα κάθεστε ο ένας δίπλα στον άλλο«, είπε.

Κορονοϊός: Όλοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα εστιατόρια

Ο δρ. Fauci, ο οποίος υπήρξε εδώ και πολύ καιρό αντίθετος της πρακτικής του γεύματος σε εσωτερικούς χώρους, λόγω των προφανών κινδύνων μετάδοσης της COVID-19, αναγνώρισε ότι ο τομέας της εστίασης έχει δοκιμαστεί σκληρά τον τελευταίο χρόνο. Διευκρίνισε ότι κατανοεί τις δυσκολίες που τέθηκαν στα εστιατόρια, αλλά επισήμανε ότι ήταν ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια της δημόσιας υγείας.

«Ξέρετε, οι άνθρωποι πιστεύουν μερικές φορές ότι οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας αγνοούν τις οικονομικές πτυχές. Καθόλου δεν συμβαίνει αυτό. Εννοώ, ότι είμαστε πολύ κατανοητικοί προς αυτό. Αλλά πρέπει ακόμη να διατηρήσουμε τα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας, εάν πρόκειται να ελέγξουμε αυτήν την πανδημία», δήλωσε.

Κορονοϊός: Το CDC έχει επίσης επισημάνει τον εγγενή κίνδυνο της εσωτερικής εστίασης

Η απόφαση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, να ανοίξει ξανά την εστίαση σε εσωτερικούς χώρους (σ.σ. στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα δηλαδή του Αγίου Βαλεντίνου) έχει ξεκινήσει μια τεράστια συζήτηση για το θέμα. Στη Νέα Υόρκη, κάθε εβδομάδα καταγράφονταν κατά μέσο όρο 40,2 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες πολίτες έως της 11 Δεκεμβρίου, οπότε και έκλεισε τότε η εστίαση παντού. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στο 66,1 από τις 29 Ιανουαρίου, αναφέρουν οι New York Times.

Σύμφωνα με μια μελέτη που κυκλοφόρησε από το CDC τον Σεπτέμβριο, εκείνοι που ανέφεραν ότι γευμάτισαν έξω σε ένα εστιατόριο τις προηγούμενες δύο εβδομάδες είχαν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να είναι θετικοί στην COVID-19 σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν γευμάτισαν σε εστιατόριο. Μάλιστα, αυτό καταγράφηκαν παρά το γεγονός ότι είχαν ληφθεί βασικές προφυλάξεις ασφαλείας κατά την εσωτερική εστίαση.

«Η κατεύθυνση, ο εξαερισμός και η ένταση της ροής του αέρα ενδέχεται να επηρεάσουν την μετάδοση ιών, ακόμη και αν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και η χρήση μάσκας εφαρμόζονται σύμφωνα με την τρέχουσα καθοδήγηση», ανέφερε το CDC. «Οι μάσκες δεν μπορούν να φορεθούν αποτελεσματικά όταν τρώμε και πίνουμε, ενώ τα ψώνια και πολλές άλλες δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους δεν αποκλείουν την χρήση μάσκας«.

Πηγές: https://www.nytimes.com (1), https://www.nytimes.com (2), https://edition.cnn.com, https://bestlifeonline.com, https://www.eatthis.com, https://www.cdc.gov

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Η κλασική υφασμάτινη μάσκα γίνεται “επιπέδου Ν95” με αυτό το απλό πρόσθετο

Κορονοϊός: Το ένα πράγμα που σας κάνει επιρρεπείς να νιώσετε παρενέργειες από το εμβόλιο

Κορονοϊός: 4 απλές μέθοδοι για να κάνετε την μάσκα πιο αποτελεσματική χωρίς να την αλλάξετε

Κορονοϊός: Κάποιοι βγάζουν εξόγκωμα στην μασχάλη μετά το εμβόλιο! Τι λένε οι ειδικοί

iatropedia.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κέικ πορτοκάλι: Το πιο εύκολο κέικ που δεν χρειάζεται μίξερ και γίνεται αφράτο και πολύ νόστιμο 21

Κέικ πορτοκάλι: Το πιο εύκολο κέικ που δεν χρειάζεται μίξερ και γίνεται αφράτο και πολύ νόστιμο

Άνταμ Βαϊσχάουπτ 23

Άνταμ Βαϊσχάουπτ