σε

Κορωνοϊός κλειστά σχολεία: Αυξάνονται τα σχολεία όπου υπάρχουν κρούσματα

Κορωνοϊός κλειστά σχολεία: Αυξάνονται τα σχολεία όπου υπάρχουν κρούσματα 9

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε μόλις την τρίτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, πολλά είναι τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Λέσβου, όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το Δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 2ο Δημοτικό Βουτών, το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, το Νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας και το 7ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

Κορωνοϊός κλειστά σχολεία: Αυξάνονται τα σχολεία όπου υπάρχουν κρούσματα 11Κορωνοϊός κλειστά σχολεία: Αυξάνονται τα σχολεία όπου υπάρχουν κρούσματα 12

Μπέρδεμα με το 2ο Λύκειο Καισαριανής

Το 2ο Λύκειο Καισαριανής μπορεί να ανέστειλε σήμερα τη λειτουργία του έως τις 27/9 όμως μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και μετά τα 2 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε καθηγητή και στην διευθύντρια του σχολείου, οι Αρχές δεν φαίνεται να επέδειξαν την αρμόζουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Και μάλιστα την ώρα που οι αρνητές της μάσκας επιμένουν.

Όπως καταγγέλλει τόσο ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος όσο και ο γ.γ. της Β’ Ενότητας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το πρώτο κρούσμα που διαπιστώθηκε ήταν την περασμένη Παρασκευή και το δεύτερο τη Δευτέρα, αλλά ο ΕΟΔΥ δεν έδινε σαφείς οδηγίες για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Καισαριανής που είναι ακριβώς δίπλα από το 2ο ζητεί να κλείσει και το 1ο Λύκειο και να γίνουν ιχνηλατήσεις αλλά και απολυμάνσεις.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορωνοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου. Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών σε σχολικές μονάδες, το οποίο εκδόθηκε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στο πρωτόκολλο αναφέρεται ότι η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τμημάτων σχολικής μονάδας ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λαμβάνεται από τον διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, έπειτα από γνώμη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα. Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ενημερώνει: Τον διευθυντή της οικείας Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή τον αντικαταστάτη του. Τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, ένα άτομο θεωρείται μεταδοτικό 48 ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του έως και τη λήξη της περιόδου απομόνωσής του, δηλαδή 10 μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα των 10 ημερών να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού. Ασυμπτωματικό άτομο με θετικό μοριακό τεστ θεωρείται μεταδοτικό, 48 ώρες πριν έως και 10 ημέρες μετά την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες 25

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Καιρός αύριο: Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Ιανός» και τι πρέπει να προσέχουμε 27

Καιρός αύριο: Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Ιανός» και τι πρέπει να προσέχουμε