σε

Κορωνοϊός κρούσματα: Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός κρούσματα: Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία 7

Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στη χώρα χτες, με τις μολύνσεις να ξεπερνούν τις 800 και να «χτυπούν’ καμπανάκι στο υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 858 περιπτώσεις και 154.083 συνολικά εκ των οποίων τα 5.324 κρούσματα είναι ενεργά.

Αναλυτικά:

Ανακοινώνουμε 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154.083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47.802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 • 274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
 • 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
 • 1.090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.724 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός κρούσματα: Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία 9Κορωνοϊός κρούσματα: Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία 10

Πού εντοπίζονται τα προβλήματα:

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι ο « κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας ανέρχεται σε 547 κρούσματα, με τη μέση ηλικία τους να ανέρχεται στα 48 έτη. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας καταγράφονται 5.324 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού». Επίσης, αναφέρθηκε και στις περιοχές που ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς την τελευταία εβδομάδα. Σε εννέα περιοχές εμφανίζεται σημαντικός αριθμός ενεργών κρουσμάτων, με την Αττική να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στους λοιμωξιολόγους. Πρόκειται για τις εξής περιοχές:

 • Αττική (κεντρικός και βόρειος τομέας)
 • Σαντορίνη
 • Μύκονος
 • Ροδόπη
 • Δυτική Αττική
 • Λακωνία
 • Μαγνησία
 • Εύβοια
 • Αχαΐα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ μόνο στο κέντρο της Αθήνας διαγνώστηκαν 104 κρούσματα και 76 στον βόρειο τομέα, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 74, η Εύβοια 57 και η Λακωνία 22. Παράλληλα, με την αύξηση των κρουσμάτων, εντείνεται και η ανησυχία για την κατάσταση στο σύστημα Υγείας.

Κορωνοϊός κρούσματα: Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία 12Κορωνοϊός κρούσματα: Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία 13

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας σημείωσε χθες πως «παραμένει αυξητική η τάση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία» και πως χθες μόνο καταγράφηκαν 112 εισαγωγές. Αναφορικά με την κάλυψη των ΜΕΘ, τόνισε πως αυτή ανέρχεται σε 48% σε όλη την επικράτεια, στο 63% στην Αττική και στο 50% στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, έκανε ειδική αναφορά και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν ακόμη να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, «καθώς τα μαγαζιά άνοιξαν πριν από οκτώ ημέρες και έτσι πρέπει να περάσουν ακόμη 5-6 μέρες για να μπορούμε να κρίνουμε το πώς η επανέναρξη του εμπορίου επηρέασε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου 27

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου

Κρούσματα κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων σήμερα – Αγωνία για την Αττική 29

Κρούσματα κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων σήμερα – Αγωνία για την Αττική