σε

Κορωνοϊός κρούσματα: Ανησυχία από την αύξηση των νοσούντων – Στο επίκεντρο Αττική και Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός κρούσματα: Ανησυχία από την αύξηση των νοσούντων – Στο επίκεντρο Αττική και Θεσσαλονίκη 9

Σε συναγερμό παραμένουν οι Αρχές της χώρας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται αυξημένος αριθμός νοσούντων κορωνοϊού. Χθες, Κυριακή 26 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ. Τα επτά προέρχονται από την Αττική, που παραμένει στην πρώτη θέση με τους περισσότερους ασθενείς ανά περιοχή. Επίσης, ανάμεσα στα 27 νέα κρούσματα είναι και τέσσερα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου κι άλλα τέσσερα που πήγαν αυτοβούλως για έλεγχο. Κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης σε Αχαΐα, Βοιωτία, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κοζάνη, Λευκάδα και Πιερία.

Ακολουθεί ο «χάρτης» με τα κρούσματα:

 • τέσσερα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
 •  τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
 • επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
 • τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
 • δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
 • δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου,
 • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
 • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
 • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
 • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,
 • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Κορωνοϊός κρούσματα: Ανησυχία από την αύξηση των νοσούντων – Στο επίκεντρο Αττική και Θεσσαλονίκη 11Κορωνοϊός κρούσματα: Ανησυχία από την αύξηση των νοσούντων – Στο επίκεντρο Αττική και Θεσσαλονίκη 12

Αναλυτικά τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ:

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, μετά τον εντοπισμό των 27 νέων, ανέρχεται σε 4.193 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 202 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 χρόνια. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες). Από το σύνολο των 4.193 κρουσμάτων:

 • 1.174 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό,
 • 2.101 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
 • Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών),
 • ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Υπάρχει διασπορά στην κοινότητα:

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ήταν ξεκάθαρος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε μεγάλες πόλεις όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει διασπορά του ιού. «Είναι κάτι που πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι για όλους, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και να περιοριστούν οι εικόνες χαλάρωσης που παρατηρούνται».

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ιχνηλάτηση», τόνισε επίσης ο κος Σύψας και ευχήθηκε «να μην έχουμε κάποιο ατύχημα το καλοκαίρι» και να βγει ομαλά ο Αύγουστος. Επιπλέον, σχετικά με τη χαλάρωση που παρατηρείται σε πολλούς συμπολίτες μας, ο κος Σύψας υπογράμμισε πως «δυστυχώς έχουμε χαλαρώσει, το βλέπω καθημερινά στην περιοχή που βρίσκομαι, αλλά και στα ρεπορτάζ που βλέπω στην τηλεόραση, ότι ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει ιός».

«Έχουμε πει ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι ένα διαφορετικό από το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς μια μεγάλη πλειοψηφία νέων, κατά κύριο λόγο, ανθρώπων συμπεριφέρονται όπως κάθε καλοκαίρι. Αυτό είναι επικίνδυνο», κατέληξε.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Στέφανος Χίος πυροβολισμός: Του επιτέθηκαν έξω από το σπίτι του

Kορωνοϊός Ελλάδα: Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε στις διακοπές μας 24

Kορωνοϊός Ελλάδα: Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε στις διακοπές μας