σε

Κορωνοϊός Λινού: Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός Λινού: Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ 9

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα και το ενδεχόμενο άρσης του lockdown στο τέλος του μήνα μοιάζει απίθανο. Μιλώντας στο Open και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση. «Πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους φίλους μας».

Σχολιάζοντας τα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού είπε ότι «επαρκούν αλλά η νόσος είχε διασπαρθεί σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις οικογενειές μας. Και στους χώρους εργασίας δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία επαρκώς. Καλούν τον κόσμο στα γραφεία στις δημόσιες υπηρεσίες». Σύμφωνα με την Αθηνά Λινού είναι καθοριστικό να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα, αφού τα περισσότερα κρούσματα διασπείρονται αυτή τη στιγμή σε κλειστούς χώρους. Όπως ανέφερε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, σύμφωνα με νέες μελέτες στην Αγγλία αυξάνονται τα κρούσματα και στα σούπερ μάρκετ και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά κινδυνεύουν.

Κορωνοϊός Λινού: Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ 11Κορωνοϊός Λινού: Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ 12

Πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση

Στο ερώτημα πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση η ίδια απάντησε: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχουμε μελέτες για να ξέρουμε που πρέπει να παρέμβουμε. Υπάρχει πρόβλημα. Ανησυχώ για το ηθικό των λειτουργών υγείας, μην μπούμε σε κατάσταση burn out». Η καθηγήτρια επιδημιολογίας υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνονται δωρεάν τα τεστ και τα ψώνια να τα κάνουμε με διανομείς, ενώ όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι «ίσως να ανοίξουμε τα δημοτικά, όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια».

Σχολιάζοντας το πολυαναμενόμενο εμβόλιο η Αθηνά Λινού σημειώνει ότι πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να πείσουμε όσους είναι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, καθώς αυτό είναι παγκόσμιο και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. «Να μελετήσουμε τι είναι αυτό που θα τους πείσει» είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός γηροκομείο: Συναγερμός σε οίκο ευγηρίας στην Νίκαια – Θετικοί 5 ηλικιωμένοι και μία εργαζόμενη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Στο ΑΧΕΠΑ με υψηλό πυρετό ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος