σε

Κορωνοϊός μέτρα: Χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς συζητούν οι λοιμωξιολόγοι

Κορωνοϊός μέτρα: Χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς συζητούν οι λοιμωξιολόγοι 7

Η χρήση της διπλής μάσκας είναι πιθανώς το νέο μέτρο το οποίο θα εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, το συγκεκριμένο μέτρο έχει αρχίσει να συζητιέται εδώ και δύο εβδομάδες.

Ειδικότερα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε πως «έχει αρχίσει και συζητιέται το θέμα της διπλής μάσκας και όχι μόνο στους κλειστούς χώρους, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και λοιπά. Σε αυτούς τους χώρους μια πιο έξυπνη τακτική στη χρήση μάσκας συζητιέται και παγκοσμίως. Θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων. Σε αυτούς τους κλειστούς χώρους η χρήση τέτοιου είδους μάσκας είναι χρήσιμη και προφυλάσσει σε ένα ποσοστό. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να ελαττώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης».

Κορωνοϊός μέτρα: Χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς συζητούν οι λοιμωξιολόγοι 9Κορωνοϊός μέτρα: Χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς συζητούν οι λοιμωξιολόγοι 10

Τα μέτρα

Μιλώντας για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού τόνισε πως «Όσο νωρίτερα και όσο περισσότερα και καλά τηρούνται τα μέτρα που πρέπει να ακολουθούμε, τόσο πιο καλά θα πάει η κατάσταση», συμπληρώνοντας πως «θα πάμε σε μια καλή ύφεση τέλος του μήνα και στις αρχές του επόμενου μήνα, με δεδομένο ότι αρχίζει και εμβολιάζεται μαζικά ο πληθυσμός». «Ο στόχος μας είναι να πάμε να πάμε στην απόκτηση σημαντικού βαθμού ανοσίας στις δύσκολες ομάδες που έχουμε, ούτως ώστε να ελαττώσουμε την πίεση στο σύστημα υγείας», κατέληξε.

Κορωνοϊός μέτρα: Χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς συζητούν οι λοιμωξιολόγοι 12Κορωνοϊός μέτρα: Χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς συζητούν οι λοιμωξιολόγοι 13

Φάρμακο από το Ισραήλ

«Αυτό το φάρμακο έχει το πλεονέκτημα ότι δρα εναντίον του ιού στην περιοχή που πάει, στον πνεύμονα. Επομένως, οι παρενέργειες είναι πολύ μικρότερες και η αποτελεσματικότητα είναι άμεση, γιατί δρα άμεσα» ανέφερε τέλος ο Χαράλαμπος Γώγος ερωτηθείς για το νέο φάρμακο από το Ισραήλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ανδριανός Μιχάλαρος: Πέθανε από κορωνοϊό ο πρόεδρος του ΒΕΠ 27

Ανδριανός Μιχάλαρος: Πέθανε από κορωνοϊό ο πρόεδρος του ΒΕΠ

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους 29

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους