σε

Κορωνοϊός μέτρα: Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους και οι ανακοινώσεις για τους 25-29

Κορωνοϊός μέτρα: Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους και οι ανακοινώσεις για τους 25-29 9

Κυβέρνηση και ειδικοί λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού και ταυτόχρονα της απόδοσης προνομίων σε όσους ολοκλήρωσαν τη διαδικασία εμβολιασμού. Υπενθυμίζουμε πως χθες Κυριακή, τα κρούσματα ανήλθαν συνολικά σε 580. Επίσης, τα κρούσματα το Σάββατο ανήλθαν σε 932.

Τα προνόμια αυτά θα δοθούν για να υπάρξει ένα επιπλέον κίνητρο στους πολίτες να εμβολιαστούν και δεν είναι ένα μέτρο που θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΟΡΕΝ, οι προτάσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση βάζουν στο τραπέζι τρία βασικά κίνητρα που θα δίνονται μόνο σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, δηλαδή σε πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, ή τη μία εάν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson.

Κορωνοϊός μέτραΚορωνοϊός μέτρα

Κορωνοϊός

Ειδικότερα εξετάζονται τα εξής:

– Άρση των υποχρεωτικών self test
– Είσοδος σε εσωτερικούς χώρους στην εστίαση, δηλαδή σε καφετέριες και εστιατόρια
– Αρση περιορισμών, στα ταξίδια, όπως π.χ τα υποχρεωτικά rapid test

Πρέπει να δοθούν κίνητρα

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους όπως μεγαλύτερης κίνησης ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν και παρόμοιες ελευθερίες.

Κορωνοϊός μέτραΚορωνοϊός μέτρα

Ο Στέλιος Πέτσας

Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης

Εκτός από τα κίνητρα για την ενίσχυση των εμβολιασμών οι ειδικοί εξετάζουν και τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων καθώς είναι σαφής η υποχώρηση της πανδημίας.

Από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα των όλων των εμβολίων για τους 25-29 ετών. Την Παρασκευή 11 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα της μουσικής στην εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας που τώρα ξεκινάει από τις 00:30 θα παραταθεί μέχρι τη 01:30.

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον. Το σχέδιο πιθανόν να ανακοινωθεί σήμερα, Δευτέρα.

Κορωνοϊός μέτραΚορωνοϊός μέτρα

Οι εμβολιασμοί για τους 25 -29

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους απαντώντας χθες σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για όλες τις ηλικίες, σημείωσε:

«Όπως έχουμε πει, η ηλικιακή ομάδα για την οποία δεν έχει ανοίξει ακόμα η διαδικασία για όλα τα εμβόλια, είναι η ομάδα 18-29. Γι’ αυτήν, θα ανοίξει σε δύο φάσεις, δηλαδή για τις ηλικιακές ομάδες, 25 – 29 και 18 – 24. Για την ηλικιακή ομάδα 25 – 29, αν έχουμε κάποιες επιβεβαιώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν θα αργήσει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, αφού περιμένουμε τις παραδόσεις της Johnson & Johnson και μία επιβεβαίωση από Pfizer. Αν τις έχουμε, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε σε πολύ λίγες μέρες το πότε θα ανοίξει η εμβολιαστική διαδικασία για την πρώτη ηλικιακή ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΕΟΔΥ- Covid-19: Πού γίνονται δωρεάν rapid test 23

ΕΟΔΥ- Covid-19: Πού γίνονται δωρεάν rapid test

19 χρόνια χωρίς τη Μαλβίνα Κάραλη 25

19 χρόνια χωρίς τη Μαλβίνα Κάραλη