σε

Κορωνοϊός Μόρια: Δέκα συνολικά τα κρούσματα στο ΚΥΤ

Κορωνοϊός Μόρια: Δέκα συνολικά τα κρούσματα στο ΚΥΤ 5

Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια, εντοπίστηκαν άλλα εννιά θετικά κρούσματα του κορωνοϊού. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα (ένας πρόσφυγας με καταγωγή από τη Σομαλία που είχε ταξιδέψει στην Αθήνα).

2000 δείγματα ήταν αυτά που εξετάστηκαν από τις υγειονομικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν ολοκληρωθεί οι 1000 περίπου έλεγχοι, οι οποίοι αφορούν επαφές του πρώτου θετικού κρούσματος που εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εννέα θετικοί στον κορωνοϊό αιτούντες άσυλο έχουν απομονωθεί, ενώ ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Κορωνοϊός Μόρια: Δέκα συνολικά τα κρούσματα στο ΚΥΤ 7Κορωνοϊός Μόρια: Δέκα συνολικά τα κρούσματα στο ΚΥΤ 8

Ανησυχία των υγειονομικών αρχών για τους χώρους με ευάλωτα άτομα

Μεγάλη είναι η ανησυχία των Αρχών όσον αφορά τους χώρους όπου βρίσκονται πολλά ευάλωτα άτομα, όπως οι οίκοι ευγηρίας. Άλλωστε, σήμερα έγινε γνωστό ότι μια ηλικιωμένη που νοσεί από κορωνοϊό «κόλλησε» την αποκλειστική νοσοκόμα της. Η 83χρονη γυναίκα φιλοξενούταν πριν σε οίκο ευγηρίας.

Αρχικά, η 83χρονη γυναίκα που φιλοξενούταν σε οίκο ευγηρίας στο Ηράκλειο, διαγνώστηκε με κορωνοϊό και έπειτα νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η 83χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, είχε στο παρελθόν κάνει το τεστ μοριακού ελέγχου το οποίο και ήταν αρνητικό και επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας. Ωστόσο, λόγω της επιμονής που παρουσίαζαν «ύποπτα» συμπτώματα διεκομίσθη και πάλι στο νοσοκομείο. Εκεί, διενεργήθηκε νέο τεστ το οποίο ήταν θετικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Κρήτης, πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που συνδέεται με τρόφιμο οίκου ευγηρίας, την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν καταγραφεί και πολλοί θάνατοι ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν σε γηροκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου τοπικού σάιτ, η 23χρονη γυναίκα, που φρόντιζε την ηλικιωμένη, έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών της. Πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι όσα τεστ έχουν διενεργηθεί έως τώρα είναι αρνητικά.

Στο Ηράκλειο εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και 9 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ. Παρά τις αρχικές πιέσεις του Σωματείου των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ να κλείσει η υπηρεσία για λόγους προστασίας, τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών που επισκέπτονται τη δομή, αυτό δεν έγινε. Αποτέλεσμα, όμως, είναι σήμερα να αυξηθούν τα θετικά κρούσματα από δύο σε εννέα.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πέθανε ο Βασίλης Δημητρίου 19

Πέθανε ο Βασίλης Δημητρίου

Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία 21

Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία