σε

Κορονοϊός: Οι ευσυνείδητοι και αλτρουιστές τηρούν περισσότερο τα μέτρα από ό,τι οι εξωστρεφείς και παρορμητικοί

Κορονοϊός: Οι ευσυνείδητοι και αλτρουιστές τηρούν περισσότερο τα μέτρα από ό,τι οι εξωστρεφείς και παρορμητικοί 9

Οι άνθρωποι που είναι ευσυνείδητοι, προσεκτικοί και επιμελείς, έχουν 31% μεγαλύτερη πιθανότητα να ακολουθήσουν τις συστάσεις των Αρχών για τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων, την αποφυγή συναθροίσεων και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Όσοι είναι πιο ανοικτοί στις νέες εμπειρίες, πιο δημιουργικοί και πιο καινοτόμοι, είναι 19% πιθανότερο να συμμορφωθούν, ενώ όσοι έχουν αλτρουιστικές-συνεργατικές αξίες και δίνουν έμφαση στις διαπροσωπικές σχέσεις, έχουν 17% μεγαλύτερη πιθανότητα συμμόρφωσης. Από την άλλη, οι εξωστρεφείς άνθρωποι και όσοι είναι πιο κυριαρχικοί, ενεργητικοί, ομιλητικοί, παρορμητικοί και ενθουσιώδεις, έχουν 7% μικρότερη πιθανότητα να τηρούν τα μέτρα.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», ανέλυσαν στοιχεία 8.548 άτομα, ηλικίας 20 έως 64 ετών, που ρωτήθηκαν για τον βαθμό συμμόρφωσής τους με τους περιορισμούς λόγω πανδημίας και οι απαντήσεις τους συσχετίστηκαν με τεστ προσωπικότητας.

«Οι κυβερνήσεις προσπαθούν συνεχώς να βρουν τρόπους για να μεγιστοποιήσουν τη συμμόρφωση με τις οδηγίες κατά της εξάπλωσης της Covid-19. Τις ενθαρρύνουμε να ενισχύσουν ορισμένες προδιαθέσεις της προσωπικότητας, για παράδειγμα τονώνοντας το αίσθημα του ανήκειν στους πολίτες και της υποχρέωσης που έχουν απέναντι στην κοινότητά τους», ανέφεραν οι ερευνητές.

iatropedia.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΕΦΕΤ ανάκληση: Αυτά τα μέλια αποσύρονται από την αγορά 23

ΕΦΕΤ ανάκληση: Αυτά τα μέλια αποσύρονται από την αγορά

Κορωνοϊός Κρήτη: Μαθητής Λυκείου βρέθηκε θετικός – Έκλεισε το τμήμα του 25

Κορωνοϊός Κρήτη: Μαθητής Λυκείου βρέθηκε θετικός – Έκλεισε το τμήμα του