σε

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Προς ολικό lockdown μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Προς ολικό lockdown μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων 7

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη συνεχόμενη μέρα φέρνει ολικό lockdown στην πρωτεύουσα του Βορρά.  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι από το σύνολο των 1678 νέων κρουσμάτων τα 449 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 300 στην Αττική. Χθες η Θεσσαλονίκη είχε καταγράψει 839 νέα κρούσματα κορωνοϊού και όπως όλα δείχνουν βαδίζει ολοταχώς για ολοκληρωτικό lockdown.

Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται πλέον σοβαρά καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη είναι τεράστιο και υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για το αν θα αντέξει το σύστημα υγείας, καθώς ήδη λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρησή του.

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Προς ολικό lockdown μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων 9Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Προς ολικό lockdown μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων 10

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο» από σήμερα το πρωί και ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ορισθεί για τις περιοχές σε τοπικό lockdown. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θέτει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη , όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη. Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο Βασίλης Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας. Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε σήμερα ότι «στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι άσχημα, στην Αθήνα τα πράγματα είναι προβληματικά». Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται διευρυμένο σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη προς άλλες περιοχές με διαθέσιμες ΜΕΘ.

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Προς ολικό lockdown μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων 12Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Προς ολικό lockdown μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων 13

Κίνητρα στους γιατρούς

Επίσης, σε μια ύστατη προσπάθεια να καρποφορήσουν οι προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό στις ΜΕΘ, εξετάζovται από το υπουργείο Υγείας τρόποι να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς, εντατικολόγους, πνευμονολογίας, αναισθησιολόγους. Το πρόβλημα της στελέχωσης των ΜΕΘ είναι χρόνιο, ωστόσο στην παρούσα συγκυρία αναδεικνύεται δραματικά. Είναι ενδεικτικό ότι στο Σωτηρία, από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που αναπτύχθηκαν με δωρεά της Βουλής, λειτουργούν σε πρώτη φάση οι 12, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό. Έχει εκδοθεί η σχετική προκήρυξη, αλλά όπως και σε προηγούμενες, η ανταπόκριση είναι χαμηλή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κατανομή κρουσμάτων σήμερα: Τριψήφιος ο αριθμός των μολύνσεων σε αυτές τις περιοχές 25

Κατανομή κρουσμάτων σήμερα: Τριψήφιος ο αριθμός των μολύνσεων σε αυτές τις περιοχές

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε 43χρονη στο Θριάσιο 27

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε 43χρονη στο Θριάσιο