σε

Κώστας Σπυρόπουλος: Η απάντησή του στις καταγγελίες

Κώστας Σπυρόπουλος: Η απάντησή του στις καταγγελίες 7

Οι Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά κατηγορούν τον Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ την καταγγελία δήλωσε ότι προσυπογράφει και η Χριστίνα Σαμπανίκου. Πριν από λίγη ώρα ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Αλέξης Στεφανάκης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καταγγελία στη δικαιοσύνη.

Επίσης, προσθέτει ότι: «ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Στεφανάκη για τον Κώστα Σπυρόπουλο

«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα». Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα «θύματα» και αποστροφής προς το φερόμενο «θύτη». Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της.

Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του. Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος».

Κώστας Σπυρόπουλος: Η απάντησή του στις καταγγελίες 9Κώστας Σπυρόπουλος: Η απάντησή του στις καταγγελίες 10

Να θυμίσουμε ότι με κοινή δήλωσή τους στο Instagram οι Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά ανέφεραν ότι: «Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν την σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παραμένει το 21:00 με 05:00 στην Αττική 24

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παραμένει το 21:00 με 05:00 στην Αττική

ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδράσεις για τη δίωξη του Μιχάλη Γιαννάκου – Στήριξη και από την ΑΔΕΔΥ 26

ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδράσεις για τη δίωξη του Μιχάλη Γιαννάκου – Στήριξη και από την ΑΔΕΔΥ