Κωστής Μαραβέγιας: Πως η Πολλαπλή Σκλήρυνση του έκανε τη ζωή ποδήλατο! 9
σε

Κωστής Μαραβέγιας: Πως η Πολλαπλή Σκλήρυνση του έκανε τη ζωή ποδήλατο!

Κωστής Μαραβέγιας: Πως η Πολλαπλή Σκλήρυνση του έκανε τη ζωή ποδήλατο! 11

Με ένα ειδικά τροποποιημένο ποδήλατο, ο Κωστής Μαραβέγιας μας δείχνει, πως είναι η ζωή με την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Την Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν την γνώριζε: “Μου είπανε να δοκιμάσω ένα ποδήλατο. Ποδήλατο; Το καλύτερό μου, σκέφτηκα…Δεν μου είχαν πει ότι θα είναι …πειραγμένο! Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική”. Μ’αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Κωστής Μαραβέγιας την εμπειρία του με ένα ειδικά τροποποιημένο ποδήλατο, το οποίο “μιμείται” τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης.

“Υπήρξα Πρεσβευτής και για άλλες εκστρατείες, π.χ. για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι άλλο πράγμα να φαντάζεσαι, όμως, και άλλο να μπαίνεις στ’αλήθεια, στα παπούτσια του άλλου”, συνέχισε. “Η εμπειρία μου ήταν πρώτα σωματική. Απέκτησα συναίσθηση επί του πρακτέου. Δεν πίστευα την κούραση που ένοιωθα, το πόσο δύσκολο ήταν να διατηρήσω την ισορροπία μου. Οταν τελείωσε το γύρισμα ήμουν μουδιασμένος, εξαντλημένος, δεν ένοιωθα τα χέρια μου. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ”.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης είναι ο Πρεσβευτής μιας νέας ενημερωτικής εκστρατείας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Η εκστρατεία έχει ως πρωταγωνιστή ένα ειδικά τροποποιημένο ποδήλατο. Το ποδήλατο ήρθε στην Ελλάδα από την Αυστραλία, όπου χρησιμοποιείται σε ανάλογες ενημερωτικές εκστρατείες για την νόσο.

Το ποδήλατο έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Η ενημερωτική εκστρατεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση έχει τίτλο: “Ενα μοναδικό ποδήλατο αγώνων ζωής”. Διοργανώνεται από τη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδα, υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας “ΕΛΛ.Α.ΝΑ”. Για την κατασκευή του “Ποδηλάτου Αγώνων Ζωής” συνεργάστηκαν ασθενείς, νευρολόγοι, φυσικοθεραπευτές και μηχανικοί.

ΠΗΓΗ: Iatropedia.gr

Πηγή: NewsitAmea

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Περίεργη υπόθεση με 15χρονο που έπεσε από το μπαλκόνι!!!-ΒΙΝΤΕΟ 24

Περίεργη υπόθεση με 15χρονο που έπεσε από το μπαλκόνι!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Τελευταίο Αντίο Στον Βασίλη Λυριτζή- Οι Πρώτες Φωτογραφίες!!! 26

Τελευταίο Αντίο Στον Βασίλη Λυριτζή- Οι Πρώτες Φωτογραφίες!!!