σε

Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα

Νέα πραγματικότητα από σήμερα για την σχολική κοινότητα, με τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής να επιστρέφουν στις τάξεις ύστερα από περίπου δύο μήνες τηλεκπαίδευσης. Το κάθε σχολείο οφείλει να τηρεί πιστά τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς της νόσου και οι μαθητές να έχουν μαζί τους -εκτός από την τσάντα και τα βιβλία τους- τις μάσκες τους, τα παγουρίνα τους και… την κουβέρτα τους.

Και όμως, οι μαθητές του 2ου δημοτικού στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, πήγαν σχολείο με την κουβέρτα τους.

Δεδομένου ότι τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά για να αερίζονται οι τάξεις, το σχολείο βρήκε αυτή τη λύση προκειμένου να μην κρυώνουν οι μαθητές. Συγκεκριμένα, έστειλε οδηγίες στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μια μικρή κουβέρτα γιατί οι σχολικές αίθουσες θα αερίζονται διαρκώς. Στις οδηγίες, αφού αναλύεται το πως και ποια ώρα θα φεύγει από το σχολείο κάθε τάξη και τι ώρα θα αρχίζει και θα τελειώνει το ολοήμερο, η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει:

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • Το παγουρίνο τους ή μπουκάλι με νερό.
  • Το δεκατιανό τους.
  • Είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια).
  • Ένα σακουλάκι με δύο επιπλέον καθαρές μάσκες.
  • Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.
  • Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο.

Όπως είναι φυσικό το Twitter που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, σχολίασε την οδηγία αυτή, δίνοντας ρέστα.

«Πόσο μπροστά ήταν η κυβέρνηση, που τον Σεπτέμβριο μοίραζε κουβέρτες αντί για μάσκες στα σχολεία, ε;» διερωτάται ένα χρήστης, με έναν άλλον να συμπληρώνει, «αν με 10′ άνοιγμα παραθύρων, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, γιατί δεν μπορούμε να βγαίνουμε έξω και μας έχετε μαντρωμένους τόσους μήνες?». Ένας τρίτος το πάει σε άλλο επίπεδο: «Μαζί με την κουβέρτα να δώσετε στα παιδιά και τσίπουρο… να ζεσταθεί το μέσα τους». 
Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 7Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 8Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 10Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 11Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 13Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 14Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 16Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 17Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 19Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 20Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 22Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 23Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 25Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 26Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 28Κουβέρτες στα σχολεία: Πάρτι στο twitter για τη νέα σχολική πραγματικότητα 29

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Στρατιωτική θητεία: Αυξάνεται στους 12 μήνες – Ποιοι θα υπηρετούν 9 42

Στρατιωτική θητεία: Αυξάνεται στους 12 μήνες – Ποιοι θα υπηρετούν 9

Άνοιγμα σχολείων: Επέστρεψαν οι μαθητές στις τάξεις – Ποια μέτρα ισχύουν 44

Άνοιγμα σχολείων: Επέστρεψαν οι μαθητές στις τάξεις – Ποια μέτρα ισχύουν