σε

Κοζάνη: Το λιανεμπόριο πάει για άνοιγμα στις 19 Απριλίου

Κοζάνη: Το λιανεμπόριο πάει για άνοιγμα στις 19 Απριλίου 5

Η Κοζάνη είναι η περιοχή στην οποία δεν άνοιξε το λιανεμπόριο αυτό, όμως, αναμένεται να αλλάξει από τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Για την επιδημιολογική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης έγινε έκτακτη σύσκεψη σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης. Να σημειώσουμε ότι έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν για τον οικισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Π.Ε. Κοζάνης από την επόμενη Δευτέρα 19/4 αφού αναμένεται βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας. Αυτό εκφράστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα την οποία συγκάλεσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων των τοπικών αρχών, βουλευτών και υγειονομικών.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής και οι δυσκολίες που δημιουργούνται σε οικονομικό επίπεδο με το συνεχιζόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων για το οποίο οι επαγγελματίες αντιδρούν. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν τους ελέγχους ώστε να αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση και το ιικό φορτίο στην Κοζάνη, ενώ τέθηκαν και τα οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν με το παρατεταμένο κλείσιμο του λιανεμπορίου, με επιπρόσθετη χρηματοδότηση που θα δοθεί στους καταστηματάρχες.

Από τους αρμοδίους αναλύθηκαν οι λόγοι της απόφασης που η Π.Ε. Κοζάνης παραμένει στο βαθύ κόκκινο, με τα στοιχεία πάντως να δείχνουν αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου τις επόμενες ημέρες.

Κοζάνη: Το λιανεμπόριο πάει για άνοιγμα στις 19 ΑπριλίουΚοζάνη: Το λιανεμπόριο πάει για άνοιγμα στις 19 Απριλίου

Κοζάνη: Το λιανεμπόριο πάει για άνοιγμα στις 19 Απριλίου

Κοζάνη: Ποιοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη

Η ευρεία σύσκεψη που συνεκλήθη με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, καθώς και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου.

Κοζάνη: Ποιοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψηΚοζάνη: Ποιοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, υπό το φως των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή και παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν στη διασπορά του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιος Πετραλιάς, ο εκπρόσωπός Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς και οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης.

Έλαβαν, επίσης, μέρος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Τσιούμαρης και Γιώργος Βαβλιάρας, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Βελβεντού, Εμμανουήλ Στεργίου, ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου. Επιπλέον, μετείχαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσαβεκίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης, Στέργιος Γκανάτσιος, ο Διοικητής τους Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Αθανάσιος Δραγατσίκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, Μιχάκης Δεληκώστας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βελβεντού, Ιωάννης Πιτσιώλας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων, Ιωάννης Παπαμάρκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σιάτιστας, Θεόδωρος Λιάτος, ο Πρόεδρος Εστίασης Κοζάνης, Ιωάννης Μπασίνας, ο Πρόεδρος Εστίασης Εορδαίας, Παναγιώτης Κάλφας και το μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Λίμνης Πολυφύτου, Μάρκος Μπουντιός.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν τον λόγο καταθέτοντας επισημάνσεις και προτάσεις, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή, ενώ αναλύθηκαν και όλα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

14 «μυστικά» του πληκτρολογίου που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη και θα σας γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο 21

14 «μυστικά» του πληκτρολογίου που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη και θα σας γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο

Γιώργος Καραϊβάζ: Βίντεο – ντοκουμέντο στα χέρια των αρχών 23

Γιώργος Καραϊβάζ: Βίντεο – ντοκουμέντο στα χέρια των αρχών