σε

Λαϊκές αγορές: Τι ισχύει με την αναστολή τους

Λαϊκές αγορές: Τι ισχύει με την αναστολή τους 7

Νέα δεδομένα ισχύουν για τις λαϊκές αγορές μετά τα αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρχές για τις «κόκκινες» περιοχές. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χτες (5/2) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναστέλλεται η λειτουργία τους για τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, η λειτουργία των λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα, από το επόμενο (13-14/02) και για 15 ημέρες. Μάλιστα, το εν λόγω μέτρο προστασίας για τη νόσο COVID-19 θα ισχύσει στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική που, μεταξύ άλλων περιοχών, βρίσκονται στο «κόκκινο».

Υπενθυμίζεται ότι τα Σάββατα παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 07:00 μέχρι τις 17:00.

Τι ισχύει από σήμερα για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική:

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και έως τις 15 Φεβρουαρίου στις 3 αυτές περιοχές της χώρας ισχύουν τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
  • Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει με τη μέθοδο του click away και μόνο. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.
  • Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά. Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • Επίσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.
  • Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Βράζει» η Αττική με 565 κρούσματα – Ανησυχία μετά την αύξηση των τελευταίων ημερών 21

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Βράζει» η Αττική με 565 κρούσματα – Ανησυχία μετά την αύξηση των τελευταίων ημερών

Κρούσματα σήμερα 06/02: Στα 1113 τα νέα κρούσματα – 29 νεκροί και 249 διασωληνωμένοι 23

Κρούσματα σήμερα 06/02: Στα 1113 τα νέα κρούσματα – 29 νεκροί και 249 διασωληνωμένοι