σε

Λέσβος: Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ

Λέσβος: Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ 7

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί στη Λέσβο προκειμένου να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στον πρόχειρο καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Μέχρι στιγμής 450 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στο νέο καμπ. Εξ αυτών 250 έχουν εισέλθει στη νέα δομή αφότου υποβλήθηκαν σε υγειονομικές εξετάσεις (rapid test για τον κορωνοϊό) και άλλους ελέγχους. Τα υπόλοιπα 200 περιμένουν τη σειρά τους για τη διενέργεια των ελέγχων.

Σημειώνεται πως η ροή προς το Καρά Τεπέ συνεχίζεται.

Λέσβος: Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ 9Λέσβος: Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ 10

H aστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από το πρωί.

Συγκεκριμένα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν νωρίς σήμερα το πρωί την περιοχή του νησιού όπου έχουν κατασκηνώσει όσοι έμεναν στην Μόρια που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πυρκαγιές. Απομακρύνοντας δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία και κλείνοντας τον ήδη αποκλεισμένο δρόμο, κλούβες των ΜΑΤ και μία αύρα της Ελληνικής Αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή. Το σχέδιο είναι οι 55 γυναίκες αστυνομικοί – που έφτασαν από την Αθήνα – να πάρουν γυναίκες και παιδιά από τον πρόχειρο καταυλισμό, που έχει στηθεί στο δρόμο, και να τους μεταφέρουν στο νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Μετά σειρά έχουν οι άνδρες, ώστε να μπουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στο καμπ. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής στο σημείο όπου έχουν στηθεί νέες σκηνές από τις αρχές έχουν μεταφερθεί περίπου 1.450 άτομα (από τα περίπου 13.000 που έμεναν στο ΚΥΤ), εκ των οποίων τα 30 έχουν βρεθεί θετικά στον ιό. Πάντως η επιχείρηση δεν είναι εύκολη καθώς στην πλειονότητά τους πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να μεταφερθούν στο Καρά Τεπέ αφού πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν από το νησί για την ενδοχώρα.

Λέσβος: Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ 12Λέσβος: Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ 13

Στoν εισαγγελέα Λέσβου οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας:

Εν τω μεταξύ χθες, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, οδηγήθηκαν στoν εισαγγελέα Λέσβου οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες για την καταστροφική πυρκαγιά στον Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Οι άλλοι δύο είναι ανήλικοι και κρατούνται στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και σύστασης εγκληματικής ομάδας σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι τέσσερις ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν το ερχόμενο Σαββάτο. Οι δυο ανήλικοι 17 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση, αναμένεται τις επόμενες μέρες να μεταφερθούν στη Μυτιλήνη αν και η διαδικασία για αυτούς έχει διαχωριστεί, αφού ισχύει η περί ανηλίκων νομοθεσία.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον Guardian δεσμεύθηκε πως θα επιταχυνθούν τα σχέδια για την απομάκρυνση των ανθρώπων αυτών μετά και την καταστροφική πυρκαγιά.  «Θα φύγουν όλοι. Από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που βρίσκονται τώρα εδώ, προβλέπω ότι οι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα. Οι άνθρωποι αυτού του νησιού έχουν υποφέρει πολλά. Έδειξαν πολλή υπομονή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λέσβος: Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ 15Λέσβος: Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ 16

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ιανός: Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη 26

Ιανός: Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κατέληξε 65χρονος στο «Σωτηρία» – Στους 321 οι νεκροί 28

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κατέληξε 65χρονος στο «Σωτηρία» – Στους 321 οι νεκροί