σε

Lockdown: Ανοίγουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου

Lockdown: Ανοίγουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου 7

Εδώ και καιρό είχε γίνει γνωστό ότι εντός της ημέρας η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα συνεδρίαζε αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων. Θυμίζουμε ότι οι μαθητές του δημοτικού έχουν ήδη επιστρέψει στις τάξεις τους. Όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα συμβεί σύντομα και για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου. Μπορεί η συνεδριάσει να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές, οι ειδικοί φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο ότι πρέπει να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια. Για το κυνήγι και το ψάρεμα οι ειδικοί εισηγούνται να επιτραπεί από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Σχετικά με τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ η επιτροπή θετική στο ενδεχόμενο να ανοίξουν και εκείνα στις 25/1. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα ανακοινωθούν επίσημα από τον Νίκο Χαρδαλιά στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, τα φροντιστήρια θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα και οι μαθητές να μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα προκειμένου να υποβάλλονται σε τεστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή δεν συζήτησε το ενδεχόμενο ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων.

Lockdown: Ανοίγουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου 9Lockdown: Ανοίγουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου 10

Αττική κορωνοϊός: Τι λένε τα λύματα για τη διασπορά της νόσου

Στα συμπεράσματα που βγαίνουν για τη διασπορά του κορωνοϊού από τα λύματα της Αττικής αναφέρθηκε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης. Όπως σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Εμείς κάνουμε υπολογισμό προβλεπόμενων φορέων και όχι κρουσμάτων. Υπολογίζουμε από το ιικό φορτίο τόσο συμπτωματικούς, όσο και ασυμπτωματικούς. Ο επιπολασμός που υπολογίζουμε είναι της τάξεως του μισού τα εκατό. Δηλαδή περίπου 20.000 φορείς μόνο στην Αττική».

«Αν για κάποιο λόγο δούμε απότομη αύξηση τότε αυτό θα σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγάλη διασπορά», εξήγησε ο κ. Θωμαΐδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί μετά και το άνοιγμα της αγοράς. «Το άνοιγμα της αγοράς δεν φαίνεται να έχει επιβαρύνει την κατάσταση. Θα περιμένουμε όμως να δούμε και τα στοιχεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να έχουμε πλήρη εικόνα», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο ίδιο κανάλι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τόνισε πως «εάν η »σκάσει» η Αθήνα, θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή». Ο κ. Σύψας εξήγησε ότι είμαστε σε μια σταθεροποίηση, δηλαδή δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα και τα μισά είναι στην Αττική. Σημείωσε, ότι ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από 4 και ότι υπάρχει φόβος για την διασπορά ως εκ τούτου χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση.

Αν «σκάσει» η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή τόνισε ο ίδιος και ανέφερε πως δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος, ότι είναι εδώ ο ίος και ότι δεν αποκλείεται νέο 3ο κύμα. Σχετικά με το άνοιγμα των γυμνασίων – λυκείων που πρόκειται να συζητηθεί στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σήμερα υπογράμμισε πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Παράταση notam έως τις 8 Φεβρουαρίου για 7ήμερη καραντίνα επιβατών εξωτερικού 24

Παράταση notam έως τις 8 Φεβρουαρίου για 7ήμερη καραντίνα επιβατών εξωτερικού

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Διευκρινίσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για την τοποθέτησή της 26

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Διευκρινίσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για την τοποθέτησή της