σε

Lockdown: Απαγορευτικές κορδέλες σε διαδρόμους σούπερ μάρκετ -Ποια προϊόντα δεν πωλούν πλέον [εικόνες]

Lockdown: Απαγορευτικές κορδέλες σε διαδρόμους σούπερ μάρκετ -Ποια προϊόντα δεν πωλούν πλέον [εικόνες] 9

Στις νέες αλλαγές προσαρμόστηκαν τα σούπερ μάρκετ από την Τετάρτη που τέθηκαν σε ισχύ οι περιορισμοί στην πώληση ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

«Απαγορευτικές» κορδέλες και πινακίδες για να μην επιλέγουν οι καταναλωτές τα προϊόντα τα οποία απαγορεύονται να πωλούν από προχθές τα σούπερ μάρκετ, έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά των ραφιών, όπως φαίνεται και στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του GRTimes.gr. «Αγαπημένοι μας πελάτες. Σας ενημερώνουμε ότι βάσει οδηγιών της κυβέρνησης απαγορεύεται η πώληση διαρκών αγαθών έως 30-11-2020. Ευχαριστούμε για την κατανόηση», αναφέρει η πινακίδα που βρίσκετε τοποθετημένη στις κορδέλες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι περιορισμοί στην πώληση βιομηχανικών ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης, τέθηκαν σε ισχύ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με σκοπό να διασφαλιστεί η ισορροπία και οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

Στο ερώτημα ‘γιατί εφόσον ισχύουν οι περιορισμοί τα προϊόντα εξακολουθούν να βρίσκονται σε ‘κοινή θέα’, άνθρωποι της αγοράς λένε στο GRTimes.gr πως θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να μετακινηθούν προσωρινά σε κάποια αποθήκη, αφού λόγω και του νέου lockdown είχαν φροντίσει οι αποθήκες να είναι πλήρεις για να προλάβουν τυχόν αυξημένη ζήτηση. «Ακόμα και αν αγνοήσει κάποιος τις ταμπέλες ή τις απαγορευτικές κορδέλες και πάρει το προϊόν από το ράφι, δε θα μπορέσει να «περάσει» από το ταμείο καθώς ο κωδικός του είναι ανενεργός», ξεκαθαρίζουν.

Lockdown: Απαγορευτικές κορδέλες σε διαδρόμους σούπερ μάρκετ -Ποια προϊόντα δεν πωλούν πλέον [εικόνες] 11Lockdown: Απαγορευτικές κορδέλες σε διαδρόμους σούπερ μάρκετ -Ποια προϊόντα δεν πωλούν πλέον [εικόνες] 12Lockdown: Απαγορευτικές κορδέλες σε διαδρόμους σούπερ μάρκετ -Ποια προϊόντα δεν πωλούν πλέον [εικόνες] 14Lockdown: Απαγορευτικές κορδέλες σε διαδρόμους σούπερ μάρκετ -Ποια προϊόντα δεν πωλούν πλέον [εικόνες] 15

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), θα λειτουργούν έως τις 20.30. Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και τα μίνι μάρκετ διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Lockdown: Απαγορευτικές κορδέλες σε διαδρόμους σούπερ μάρκετ -Ποια προϊόντα δεν πωλούν πλέον [εικόνες] 17Lockdown: Απαγορευτικές κορδέλες σε διαδρόμους σούπερ μάρκετ -Ποια προϊόντα δεν πωλούν πλέον [εικόνες] 18

Η λίστα με τα προϊόντα που παύουν να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B’ 4946/10-11-2020), απαγορεύεται κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα εξής προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

 • Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41),
 • Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ΚΑΔ 47.42),
 • Εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43),
 • Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51),
 • Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53),
 • Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54),
 • Έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα
 • (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και
 • Σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59),
 • Βιβλία (ΚΑΔ 47.61),
 • Παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65),
 • Ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71),
 • Υποδήματα και δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72)

Σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει:

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σεβόμενο τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται εν μέσω των περιοριστικών μέτρων, από την πώληση από τα σούπερ μάρκετ βιομηχανικών ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης, την ώρα που τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά καταστήματα έχουν κλείσει με κρατική εντολή, αποφάσισε να απαγορεύσει κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων την πώληση των ειδών αυτών με λιανική πώληση από τα σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να εξασφαλίσει ισορροπία και ισονομία στην αγορά.

Στόχος μας όταν τελειώσει όλος αυτός ο εφιάλτης είναι να είμαστε όλοι εδώ με υγιείς επιχειρήσεις και εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας. Έχει έλθει η ώρα να συνεννοηθούμε πολιτισμένα για να πάμε όλοι μαζί μπροστά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ελλάδα κορωνοϊός: Θετικό στον ιό πάνω από το 4% των γιατρών στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης 30

Ελλάδα κορωνοϊός: Θετικό στον ιό πάνω από το 4% των γιατρών στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Lockdown Ελλάδα: 5 Έλληνες επιστήμονες κάνουν 9 προτάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας