σε

Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας

Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 3

Λίγα 24ωρα πριν το lockdown η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας είναι στο «κόκκινο», κυρίως στο κέντρο. Παράλληλα, ωστόσο, αυξημένη κίνηση καταγράφεται και στα διόδια, καθώς όπως φαίνεται κάποιοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα Ο κόσμος φαίνεται πως έχει βγει για τα τελευταία του ψώνια καθώς επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη.

Προβλήματα παρατηρούνται στην κάθοδο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας από το ύψος της Κηφισιάς έως και το Περιστέρι αλλά και στην άνοδο από τον Πειραιά έως και το Αιγάλεω. Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» και όσοι οδηγούν στην Κηφισίας αλλά και στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 5Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 6

Φεύγουν για τα εξοχικά τους

Πολλοί πολίτες όπως φαίνεται προτιμούν να περάσουν την καραντίνα εκτός Αθήνας. Όπως αναφέρουν οδηγοί στο evima έχει πάρα πολύ κίνηση με αποτέλεσμα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο οι Ευβοιώτες βλέπουν Αθηναίους και τουρίστες να καταφθάνουν και ανησυχούν, αφού το τοπικό σύστημα υγείας αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους.

Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 8Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 9

Οι εξοχικές κατοικίες άρχισαν να ανοίγουν. Αρκετοί σκοπεύουν να παραμείνουν στα χωριά για ένα μήνα και οι μόνιμοι κάτοικοι αρχίζουν να ανησυχούν πως δε θα καταφέρουν να γλιτώσουν τον συνωστισμό.Η εικόνα στην είσοδο της Χαλκίδας το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν απογοητευτική, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην επαρχία.

Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 11Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 12

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία, τα προβλήματα εντοπίζονται:

Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 14Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 15Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 17Lockdown: Χάος στους δρόμους – Φεύγουν εκτός πρωτεύουσας 18

Τι θα ισχύει στο νέο lockdown

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όλα τα μέτρα και έδωσε διευκρινίσεις για μετακινήσεις και εργαζόμενους. «Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο, αλλά εξίσου σημαντικό σταυροδρόμι», τόνισε. «Πρέπει να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας, να προστατεύσουμε την πατρίδα μας». «Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 34%» σημείωσε ο υφυπουργός

Είμαστε σε κρίσιμο και σημαντικό σταυροδρόμι, τόνισε για να αναφερθεί στο νέο lockdown όπου:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού
  • δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής παραμένουν ανοιχτά

Όλες οι σχετικές φόρμες εντύπων είναι στην ιστοσελίδα forma.gov.gr ενώ θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή 13033 για έκτακτες μετακινήσεις μέσω sms.

  • Οι μετακινήσεις επιτρέπονται από και προς εργασία με σχετική βεβαίωση εργοδότη από την ΕΡΓΑΝΗ και για τους αυτοαπασχολούμενους, από τους ίδιους. Για μετακίνηση από και προς το σχολείο, εκδίδεται έντυπο από τον διευθυντή του σχολείου.
  • Οι υπόλοιπες μετακινήσεις γίνονται μέσω των SMS με τους αντίστοιχους κωδικούς για γιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή συνοδεία μαθητού, μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση, και για σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.
  • Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών.
  • Κλείνει η εστίαση, αλλά επιτρέπεται το take away και το delivery, διευκρίνησε ο ίδιος.
  • Στα ΙΧ και Ταξί επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη εκτός του οδηγού.
  • Υποχρεωτική η τελεργασία σε ποσοστό 50%
  • Εκτός lockdown παραμένουν οι αγώνες της Superleague και της BasketLeague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

SMS 13033 οδηγίες: Πώς θα βγαίνουμε από το σπίτι στο lockdown 31

SMS 13033 οδηγίες: Πώς θα βγαίνουμε από το σπίτι στο lockdown

Ελλάδα κορωνοϊός: 862 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 588 στην Αττική 33

Ελλάδα κορωνοϊός: 862 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 588 στην Αττική