σε

Lockdown έλεγχοι: Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε λαϊκή αγορά

Lockdown έλεγχοι: Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε λαϊκή αγορά 3

Πρώτη ημέρα καραντίνας και τα πρόστιμα για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού  έπεσαν «σύννεφο». Σύμφωνα με πληροφορίες από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από το πρωί οι έλεγχοι εντείνονται σε ολόκληρη τη χώρα για την τήρηση των περιορισμών και την επιβολή προστίμων σε όσους παρατυπούν.

Το πρωί του Σαββάτου ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς προέβησαν σε έλεγχο της λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης στην Αττική, ενώ σύμφωνα με πάντα με πληροφορίες από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις για τη μη τήρηση των αποστάσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ. Επιπλέον σε 12 πωλητές επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για 180 ημέρες και ανεστάλη η λειτουργία της εν λόγω αγοράς για 7 μέρες.

Ελέγχθηκαν επίσης τρεις ακόμα λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων 5 μέτρων. Επίσης όπως έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι Υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00. Ωστόσο, και παρά τα περιοριστικά μέτρα δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που σε λαϊκές αγορές που έγιναν σήμερα στο σύνολο της χώρας παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού.

Lockdown έλεγχοι: Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε λαϊκή αγορά 5Lockdown έλεγχοι: Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε λαϊκή αγορά 6

Αυξημένοι έλεγχοι στα διόδια:

Την ίδια ώρα, αυστηροί ήταν οι έλεγχοι της Τροχαίας στα διόδια τόσο των Αφιδνών όσο και της Ελευσίνας, για όσους επιδίωξαν να ταξιδέψουν εκτός Αττικής. Στον έλεγχο οι οδηγοί όφειλαν να δείξουν το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης. Εφόσον αυτό δεν υπήρχε οι Αρχές τους γύριζαν πίσω.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλες τις ημέρες της καραντίνας, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρόστιμο μη εφαρμογής των μέτρων έχει αυξηθεί στα 300 ευρώ, από 150 που ήταν στο προηγούμενο lockdown. «Θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι αυστηροί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων, έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζημιά» σημείωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας μπορείς να βγεις έξω χωρίς sms 19

Σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας μπορείς να βγεις έξω χωρίς sms

Κρούσματα σήμερα 07/11: 2556  νέα κρούσματα –  34 θάνατοι και 207 διασωληνωμένοι 21

Κρούσματα σήμερα 07/11: 2556 νέα κρούσματα – 34 θάνατοι και 207 διασωληνωμένοι