σε

Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away

Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 7

Να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική, εισηγήθηκε επισήμως η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων στη συνεδρίαση της Πέμπτης, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν και νωρίτερα.

Στο πλαίσιο αυτό, στη σύσκεψη της Παρασκευή η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το click away στο λιανεμπόριο όπως τις γιορτές και πιθανότατα στο click in shop σε ένδυση και υπόδηση. Παράλληλα, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν να μην ανοίξουν τα Λύκεια στο λεκανοπέδιο, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα Γυμνάσια. Θα παραμείνουν πάντως ανοιχτά δημοτικά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι αρκετά βαρύ και οι ειδικοί εισηγούνται έκτακτα μέτρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα θα ισχύσουν για όλο το λεκανοπέδιο και όχι για μεμονωμένες περιοχές της Αττικής. Πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι στην αυριανή σύσκεψη που θα δοθούν και οι τελικές προτάσεις στην κυβέρνηση, θα εισηγηθούν το click away στα καταστήματα.

Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 9Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 10

«Δεν θα διστάσουμε να περιορίζουμε τις δραστηριότητες όταν αναζωπυρώνονται τα κρούσματα», είχε δηλώσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα ότι θα γίνουν αλλαγές λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τελική σύσκεψη της Παρασκευής που θα γίνει και για τα σχολεία, οι ειδικοί θα εισηγηθούν να μην ανοίξουν τα Λύκεια (ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με την Γ’ Λυκείου λόγω των πανελληνίων) και ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα Γυμνάσια.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μένει να φανεί τι θα γίνει με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, δηλαδή αν θα αλλάξει το ωράριο στις μετακινήσεις. Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, έπειτα από το τελικό ναι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα

Λίγο πριν χαρακτηριστεί κόκκινη η Αττική όπου και βλέπουμε καθημερινά σχεδόν τα μισά κρούσματα κορωνοϊού από όσα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ σε όλη την επικράτεια. Συνολικά στο Λεκανοπέδιο βρέθηκαν 313 νέες λοιμώξεις, με Κεντρικό, Βόρειο και Δυτικό Τομέα Αθηνών να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με 71, 52 και 53 κρούσματα.

Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 12Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 13

Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική:

  • 39 στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
  • 52 στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 53 στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 13 στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • 71 στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 28 στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 56 στην Π.Ε. Πειραιώς
  • 1 στην Π.Ε. Νήσων

Όσον αφορά την υπόλοιπη επικράτεια, στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 62 κρούσματα, ενώ συναγερμός σήμανε στην Αχαΐα με 37.

Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 15Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 16Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 18Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 19

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 716 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154796, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5904 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48259 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

268 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 194 (72.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1095 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, έχουμε 18 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5742 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3374 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 21Lockdown: «Κόκκινη» χαρακτηρίστηκε η Αττική από τους λοιμωξιολόγους – Κλειστά Λύκεια και click away 22

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Η Bella Hadid μας δείχνει πώς να φορέσουμε το κοτλέ αυτόν τον χειμώνα 36

Η Bella Hadid μας δείχνει πώς να φορέσουμε το κοτλέ αυτόν τον χειμώνα

Φωτιά Μοναστηράκι: Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χώρο γραφείων 38

Φωτιά Μοναστηράκι: Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χώρο γραφείων