σε

Lockdown: Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Lockdown: Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο 7

To lockdown συνεχίζεται, αλλά όλες τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη συζήτηση για να ανοίξει το λιανεμπόριο ως ένα πρώτο μέτρο χαλάρωσής του. Όμως, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τα κρούσματα, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες συζητήθηκε το σχέδιο αποσυμπίεσης, που προγραμματίζει η κυβέρνηση. Στη σύσκεψη, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης, τέθηκαν επί τάπητος οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη χαλάρωση του lockdown, με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα μέτρα που έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση, θα γίνουν αποδεκτά και από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αύριο το πρωί.

Αρχικά, δεδομένο θεωρείται ότι από το ερχόμενο Σάββατο θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Lockdown: Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο
Lockdown: Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Lockdown: Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Lockdown: Ποια είναι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης

Στοίχημα αποτελεί για την κυβέρνηση η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου. Άλλωστε, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από τους εμπόρους που έχουν απειλήσει ακόμα και με κινητοποιήσεις αν δεν ανοίξουν τα καταστήματα την ερχόμενη Δευτέρα. Αν και η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να τεθεί σε λειτουργία ο πενταψήφιος αριθμός 13032, στον οποίο θα μπορούν να στέλνουν SMS οι πολίτες για να βγουν για τα ψώνια τους, με χρονικό περιορισμό βέβαια, φαίνεται ότι με τα παρόντα δεδομένα δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Έτσι, το επικρατέστερο σενάριο είναι οι αγορές να πραγματοποιούνται με τη μέθοδο του click away (παραλαβή έξω από το κατάστημα) τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

Παράλληλα, κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξουν στις 5 Απριλίου τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Για μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου μετατίθεται το άνοιγμα των σχολείων και κυρίως των Λυκείων και πιθανώς και των Γυμνασίων, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα συζητηθεί η επαναλειτουργία των Δημοτικών. Σημειώνεται ότι η επιστροφή μαθητών και καθηγητών στις αίθουσες θα γίνει με τη διενέργεια self test.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι οι σκέψεις της κυβέρνησης, αλλά οι αποφάσεις θα παρθούν μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ρένος Χαραλαμπίδης: Τι δήλωσε για τις καταγγελίες στο θέατρο 22

Ρένος Χαραλαμπίδης: Τι δήλωσε για τις καταγγελίες στο θέατρο

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες 24

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες