σε

Lockdown στην Αττική: Έλεγχοι και μπλόκα από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων

Lockdown στην Αττική: Έλεγχοι και μπλόκα από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων 7

Σε ισχύ είναι από σήμερα το αυστηρό lockdown στην Αττική, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα από όλους η Αστυνομία διεξάγει αυστηρούς ελέγχους και περιπολίες σε κεντρικούς άξονες.

Συγκεκριμένα, έχει καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο, με τον Νομό να βρίσκεται σε αστυνομικό «κλοιό». Μάλιστα,  οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για την επιτήρηση έχουν επιστρατευτεί ακόμα και drones.

Μικτά κλιμάκια της Tροχαίας αλλά και των Tμημάτων της αστυνομίας βρίσκονται σε διάφορα σημεία στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ενώ μπλόκα έχουν στηθεί σχεδόν σε κάθε είσοδο των δήμων. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό:

  • Έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους.
  • Έχει αναπτυχθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τον έλεγχο της κυκλοφορίας το οποίο αναπροσαρμόζεται.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας επικεντρώνονται σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) και σε χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός όπως πλατείες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ειδικά για τα διόδια οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί.

Επίσης, επανέρχεται ο ο καθολικός έλεγχος οχημάτων σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά, που θα βρίσκονται στο δρόμο λίγο πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ξεκινά στις 21:00 το βράδυ για τις καθημερινές και στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού των μέτρων θα δώσουν μεγάλη έμφαση στα σημεία έξω από καταστήματα take away. Κατά τη διάρκεια της ημέρας drone και ελικόπτερο θα βρίσκονται πάνω από τα σημεία που παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Lockdown στην Αττική: Έλεγχοι και μπλόκα από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων 9Lockdown στην Αττική: Έλεγχοι και μπλόκα από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων 10

Στην εξειδίκευση των μέτρων που θα εφαρμοστούν έως τις 28 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη εξαιτίας δύο δεδομένων: της αύξησης των νοσηλειών και των μεταλλάξεων του ιού. «Η βεντάλια των περιορισμών ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού» είπε.

Από σήμερα λοιπόν στις 6:00 το πρωί  ισχύει για όλη την Αττική:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.
  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση θα είναι σε ισχύ από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί.
  • Τις υπόλοιπες ώρες, οι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη χρήση SMS για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

Lockdown στην Αττική: Έλεγχοι και μπλόκα από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων 12Lockdown στην Αττική: Έλεγχοι και μπλόκα από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων 13

Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο:

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται με τη χρήση του κωδικού 6 που αφορά στην ατομική άσκηση. «Θέλω να τονίσω ότι αξιολογήθηκε ως μέτρο και τελικά δεν απαγορεύονται. Πρώτον διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του και στον έλεγχό του και δεύτερον διότι αυτό θα ήταν μια ταξική επιλογή σε βάρος των συμπολιτών μας που ζουν σε πυκνοκατοικημένες ή λιγότερο προνομιούχες περιοχές χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής.

Είναι σημαντικό μέσα σε αυτούς τους περιορισμούς που τίθενται στην καθημερινότητα όλων μας, να υπάρχει η δυνατότητα της αναψυχής τηρώντας όμως πάντα αυστηρά τους κανόνες αποστάσεων και ατομικής προστασίας. Συστήνουμε λοιπόν οι μετακινήσεις να γίνονται με μέτρο και κατά το δυνατόν κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά τονίζουμε ότι δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Rapid Test κορωνοϊού στον Άγιο Δημήτριο και την Παρασκευή 26

Rapid Test κορωνοϊού στον Άγιο Δημήτριο και την Παρασκευή

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Να μην επιστρέψουμε πάλι στις άσχημες εικόνες του Νοεμβρίου» 28

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Να μην επιστρέψουμε πάλι στις άσχημες εικόνες του Νοεμβρίου»