σε

Λουράντος: Όχι τα self test στα φαρμακεία

Λουράντος: Όχι τα self test στα φαρμακεία 7

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, εμφανίστηκε στην εκπομπή Live News και αναφέρθηκε σχετικά με τα self tests που αναμένονται να γεμίσουν τα ράφια των φαρμακείων τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Λουράντος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, παραμένει αμετακίνητος ως προς την άποψή του και εξέφρασε την άρνησή του να γίνονται τα self test στο φαρμακείο.

«Πιστεύω ότι θέλουμε τουλάχιστον 7-8 ημέρες για να έρθουν τα τεστ στα φαρμακεία. Έχουν δημιουργηθεί όμως μεγάλες προσδοκίες και εκεί θα εστιάσω, υπό την έννοια του ότι χθες παραδείγματος χάριν που είχα εφημερία όλη τη μέρα δέχτηκα τουλάχιστον 50 τηλεφωνήματα από πολίτες εκ των οποίων οι μισοί ήθελαν να πάρουν τεστ οπωσδήποτε, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν, και άλλοι να κάνουν τα τεστ στο φαρμακείο, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε ο κ. Λουράντος.

Λουράντος: Όχι τα self test στα φαρμακεία 9
Λουράντος: Όχι τα self test στα φαρμακεία 10

Όπως υποστήριξε «κόσμος που ήταν στο φαρμακείο, που άκουσε τη συζήτηση, έλεγε ότι είναι πολύ επικίνδυνο πραγματικά, το καταλάβαινε και μάλιστα έλεγε πως, αν κάποιο φαρμακείο κάνει τέτοια τεστ μέσα στο χώρο του, τότε και οι ίδιοι θα προβληματιζόντουσαν αν θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο φαρμακείο». Όσον αφορά τα συγκεκριμένα τεστ, ο κ. Λουράντος διευκρίνισε ότι θα διατίθενται μόνο δωρεάν αλλά, αν υπάρξουν άλλα τεστ που θα μπορούν να αγοραστούν, είναι κάτι που δεν γνωρίζει ο ίδιος.

Λουράντος: «Είναι θέμα ασφάλειας»

Σχετικά με την άρνηση των φαρμακοποιών να κάνουν τα τεστ στο φαρμακείο, ο κ. Λουράντος εξήγησε ότι είναι θέμα ασφάλειας και εξέφρασε το φόβο του πως μία τέτοια κίνηση θα πλήξει τα φαρμακεία. «Αν το φαρμακείο φτάσει να γίνει ένας χώρος που εν δυνάμει θα υπάρξει μέσα ο κορωνοϊός από μια εξέταση ή από κάποιον που έβγαλε τη μάσκα για να κάνει το τεστ, θα σηκωθούν να φύγουν όλοι. Και αν αυτό διαδοθεί στην περιοχή δεν θα πατάει άνθρωπος» ανέφερε ο ίδιος.

Λουράντος: Όχι τα self test στα φαρμακεία 12
Λουράντος: Όχι τα self test στα φαρμακεία 13

Ο κ. Λουράντος τόνισε ακόμα: «Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να απαγορευτεί με νόμο. Αν ο ίδιος θέλει να το κάνει οπουδήποτε αλλού, αυτό είναι δική του ευθύνη. Αλλά να το αφήσει το κράτος ελεύθερο είναι τεράστιο πρόβλημα και θα δημιουργήσει πρόβλημα μεταξύ των φαρμακείων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κώστας Καταραχιάς: Απεργία για να μην απολυθεί ο συνδικαλιστής γιατρός 26

Κώστας Καταραχιάς: Απεργία για να μην απολυθεί ο συνδικαλιστής γιατρός

Rapid test: Πού θα γίνονται δωρεάν στις 30/3 28

Rapid test: Πού θα γίνονται δωρεάν στις 30/3