σε

Μαγιορκίνης κορωνοϊός: 161 τα κρούσματα στην Αττική – Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων

Μαγιορκίνης κορωνοϊός: 161 τα κρούσματα στην Αττική – Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων 9

Άλλα 391 κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, ενώ υπάρχει ένας νέος θάνατος. 161 από τα κρούσματα είναι στην Αττική και τα 25 στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Το ανησυχητικό νούμερο είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που φτάνει τους 98 και πιέζει το ΕΣΥ, όπως παρατήρησε ο καθηγητής.

Πρόσθεσε ότι έχουμε ήπιες αυξητικές τάσεις των διαγνώσεων στην Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στην Αττική έκανε λόγο για μερίδιο σε υψηλά επίπεδα με κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης. Επανέλαβε την ανάγκη για αποστάσεις και μάσκες, καθώς και για την υγιεινή των χεριών. Ωστόσο, είπε είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα και θα περιμένουμε μια ακόμα βδομάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για την κατάσταση που υπάρχει σε μια σειρά χώρες όπου το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού ήδη έχει «χτυπήσει». Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι διαγνώσεις ξεπερνούν τα 37 εκ. παγκοσμίως και ότι 70.000 άτομα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Έπειτα, ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Μαγιορκίνης κορωνοϊός: 161 τα κρούσματα στην Αττική – Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων 11Μαγιορκίνης κορωνοϊός: 161 τα κρούσματα στην Αττική – Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων 12

Δείτε την ενημέρωση

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 391 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21772, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

3213 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8892 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

98 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 27 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 237 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 431 θανάτους συνολικά στη χώρα. 161 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μαγιορκίνης κορωνοϊός: 161 τα κρούσματα στην Αττική – Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων 14Μαγιορκίνης κορωνοϊός: 161 τα κρούσματα στην Αττική – Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων 15

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Επίσκεψη αντιπροσωπείας στη Σύρο 28

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Επίσκεψη αντιπροσωπείας στη Σύρο

Προτιμώ να πω “σε αγαπώ” και “συγγνώμη”, παρά να χάσω όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους που θέλω δίπλα μου 30

Προτιμώ να πω “σε αγαπώ” και “συγγνώμη”, παρά να χάσω όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους που θέλω δίπλα μου