σε

Μαυρωτάς: «Όσο νωρίτερα καταγγέλλεις φαινόμενα όπως της Μπεκατώρου τόσο μεγαλύτερο καλό κάνεις»

Μαυρωτάς: «Όσο νωρίτερα καταγγέλλεις φαινόμενα όπως της Μπεκατώρου τόσο μεγαλύτερο καλό κάνεις» 7

Συνέντευξη με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου παραχώρησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». Σε αυτή σημείωσε ότι «οι όποιοι «λεκέδες» μπορεί να υπάρχουν από τέτοιες ενέργειες, όπως αυτό με τη Σοφία, στον αθλητισμό δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση αυτό που ονομάζουμε αθλητισμό, αυτό που ζούνε τα παιδιά μας στον αθλητισμό και όλη αυτή την προίκα που παίρνουν από τον Αθλητισμό. Προίκα που μεταφράζεται σε αξίες, σε δεξιότητες και όχι βέβαια σε τραύματα ή σε εφιάλτες όπως στην περίπτωση της Σοφίας».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «η μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που βγήκαν στην επιφάνεια με τις καταγγελίες της Σοφίας, νομίζω ότι είναι μονόδρομος για όσους αγαπάμε και πιστεύουμε στον αθλητισμό».

Ο κ. Μαυρωτάς έκανε λόγο για «φαινόμενα αλαζονείας και κατάχρησης εξουσίας», που προκαλούνται από τη μακρόχρονη παραμονή ανθρώπων σε θέσεις ισχύος. «Η μακρόχρονη παραμονή σε θέσεις εξουσίας δημιουργεί κατεστημένα και μπορεί να θεωρούν κάποιοι άνθρωποι ότι αυτή η Ομοσπονδία μετά από 20-30 χρόνια είναι το… χωράφι τους, το όποιο «τσιφλίκι» τους. Αυτό αλλάζει με τις νομοθετικές διατάξεις που έχουν περάσει ήδη από πέρυσι για το όριο θητειών, μέχρι τρεις θητείες για τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών» επισήμανε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και συμπλήρωσε:

«Δεν Θέλω να τα «τσουβαλιάσω» όλα και να πω ότι όλοι ήταν κακοί και κάνανε κατάχρηση εξουσίας, απλώς είναι αναπόφευκτο μετά από μια μακρόχρονη παραμονή να δημιουργούνται κάποια στεγανά, να δημιουργούνται κάποια κατεστημένα και πρέπει να φυσήξει πιο φρέσκος αέρας, να δοθεί η σκυτάλη και στους νεότερους και -το κυριότερο- να δοθεί και σε ανθρώπους που έχουν περάσει μέσα από τη διαδικασία του αθλητισμού, σε αθλητές. Να αναβαθμιστεί η θέση των αθλητών και στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και με θέσεις σε διοικητικά συμβούλια ομοσπονδιών. Βλέπουμε δηλαδή ότι τώρα, στις επόμενες εκλογές, θα έχουμε μια νέα γενιά διοικητικών παραγόντων, οι οποίοι θα προέρχονται από το χώρο του αθλητισμού. Σε πολλές Ομοσπονδίες υποψήφιοι θα είναι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τα αθλήματα των ομοσπονδιών αυτών. Θεωρώ ότι επειδή είναι στις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές ο περιορισμός των θητειών στον αθλητισμό, με τέτοιες ενέργειες τέτοια φαινόμενα, μπορεί να μην εξαφανιστούν τελείως, αλλά θα ελαχιστοποιηθούν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και αυτός είναι ο σκοπός μας».

Μαυρωτάς: «Όσο νωρίτερα καταγγέλλεις φαινόμενα όπως της Μπεκατώρου τόσο μεγαλύτερο καλό κάνεις» 9Μαυρωτάς: «Όσο νωρίτερα καταγγέλλεις φαινόμενα όπως της Μπεκατώρου τόσο μεγαλύτερο καλό κάνεις» 10

Επίσης υπογράμμισε τη σημασία του να καταγγέλλονται έγκαιρα περιπτώσεις σαν κι αυτή της Μπεκατώρου. «Πιστεύω ότι όσο νωρίτερα καταγγέλεις τέτοια φαινόμενα τόσο μεγαλύτερο καλό κάνεις, γιατί μπορεί να αποτρέψεις άλλα θέματα και για αυτό το λόγο σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το να υπάρχουν οι μηχανισμοί εκείνοι των αναφορών και των καταγγελιών, έτσι ώστε να μην διαπομπεύονται τα θύματα. Δηλαδή οι ανώνυμες αναφορές και οι πλατφόρμες ανώνυμων αναφορών μπορεί να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο σε αυτό, ώστε η στιγμή της καταγγελίας να είναι κατάλληλη ώστε να αποτραπούν και να μην γίνονται αυτά τα πράγματα εκ των υστέρων μετά από 8-10 χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κρούσματα σήμερα 21/1: Προτεραιότητα τα σχολεία για την κυβέρνηση – Τι θα γίνει με εστίαση και χιονοδρομικά 24

Κρούσματα σήμερα 21/1: Προτεραιότητα τα σχολεία για την κυβέρνηση – Τι θα γίνει με εστίαση και χιονοδρομικά

ΚΥΣΕΑ: Παρατείνεται η θητεία των αρχηγών της Αεροπορίας και της Αστυνομίας 26

ΚΥΣΕΑ: Παρατείνεται η θητεία των αρχηγών της Αεροπορίας και της Αστυνομίας