σε

Με«Ασφάλεια στο διαδίκτυο» – Σεμινάριο μέσω Webex, για γονείς και εκπαιδευτικούς

Με«Ασφάλεια στο διαδίκτυο» – Σεμινάριο μέσω Webex, για γονείς και εκπαιδευτικούς 7

23/1/2021

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, συνεχίζονται οι κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00 μ.μ., διοργανώνεται διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο», μέσω της πλατφόρμας Webex και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου καλεί τους ενδιαφερόμενους, κυρίως γονείς – κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς, να στείλουν e-mail με θέμα «Σεμινάριο 250121» στο [email protected] για να λάβουν οδηγίες για τη σύνδεση και συμμετοχή στην εξ αποστάσεως δράση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Δομής Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας του Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα».

Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι να ενημερωθούν οι γονείς και να δοθούν χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, αναδεικνύοντας όχι μόνο τους σημαντικούς κινδύνους που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια οθόνη, όπως είναι το cyberbullying (διαδικτυακός εκφοβισμός) αλλά και τα οφέλη του διαδικτύου.

Το θέμα θα αναπτύξει η ψυχολόγος (MSc) από το «Χαμόγελο», Νίκη Μοσχοβάκη-Φιλιππίδου, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των συμμετεχόντων για τους κινδύνους του διαδικτύου.

«Μένουμε σπίτι» αρκετό διάστημα πλέον από τότε που έπληξε και τη χώρα μας η πανδημία του κορωνοϊού. Υπό αυτές τις συνθήκες της κοινωνικής απομόνωσης, της ανίας αλλά και της αναστάτωσης της ‘’κανονικής ρουτίνας’’, τα παιδιά είναι πολύ πιθανό να θέλουν να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, να χρησιμοποιούν περισσότερο τα κοινωνικά τους δίκτυα, αλλά και να έχουν μεγαλύτερη απ’ ό,τι συνήθως επιθυμία να εξερευνήσουν ιστοσελίδες και νέες δυνατότητες στο Internet. Η διάθεση αυτή των παιδιών αντανακλά τις απολύτως φυσιολογικές ανάγκες ενός παιδιού για ερεθίσματα και σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της κοινωνικής απομόνωσης.

Τι σημαίνει όμως αυτό για την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θετικά το Internet για να διευκολύνουμε τα παιδιά μας να ψυχαγωγηθούν και να συνδεθούν με τον έξω κόσμο, χωρίς να θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο;

Περισσότερες πληροφορίες για το διαδικτυακό σεμινάριο
➢ 2310 688 439 // Κατερίνα Σουμπλή, Πόπη Κασαπάκη
➢ 2310 250 160 // Εύα Συργκάνη

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Το σχολείο του μέλλοντος – Μια πρωτότυπη έκθεση από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνδιοργάνωση με το «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» 21

Το σχολείο του μέλλοντος – Μια πρωτότυπη έκθεση από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνδιοργάνωση με το «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

3η Διαδικτυακή εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικού Διαλόγου «Λάρισα» 23

3η Διαδικτυακή εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικού Διαλόγου «Λάρισα»