σε

Μεγάλη πυρκαγιά τώρα στο Λαύριο

Μεγάλη πυρκαγιά τώρα στο Λαύριο 7

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο Λαύριο. Ειδικότερα, η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Πούντα Ζέσα του δήμου Λαυρεωτικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι φλόγες αρχικά έκαιγαν ξερά χόρτα ενώ τώρα κατευθύνονται προς δασική έκταση.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων. Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σημειώνεται πως δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Μεγάλη πυρκαγιά τώρα στο Λαύριο 9Μεγάλη πυρκαγιά τώρα στο Λαύριο 10

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι και πυρκαγιά στο Μενίδι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα κοντά στην οδό Λιοσίων και Αχαρνέων Ιππέων. Στο σημείο αναφέρεται πως επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα ενώ τονίζεται πως δεν απειλούνται κατοικίες ή χώροι εργασίας.

Συμβουλές για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών: 

Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δάση και δασικές εκτάσεις με ποικιλία ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διατήρησή του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου. 

Μεγάλη πυρκαγιά τώρα στο Λαύριο 12Μεγάλη πυρκαγιά τώρα στο Λαύριο 13

Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο γεωφυσικό ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους. Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο κάθε ένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια:

  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
  • Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ζαχαράτος Χαρδαλιάς: Πήγε να τον δει να τον μιμείται – Εντυπωσιακή η σύζυγός του [pics+vid] 25

Ζαχαράτος Χαρδαλιάς: Πήγε να τον δει να τον μιμείται – Εντυπωσιακή η σύζυγός του [pics+vid]

Μέτρα κορωνοϊός: Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της απόφασης για τις παραλίες 27

Μέτρα κορωνοϊός: Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της απόφασης για τις παραλίες