σε

Μέσα Μεταφοράς κορωνοϊός: Ανακαλούνται άδειες – Αυξάνονται τα δρομολόγια

Μέσα Μεταφοράς κορωνοϊός: Ανακαλούνται άδειες – Αυξάνονται τα δρομολόγια 3

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχωρά το υπουργείο Μεταφορών. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ανακαλούνται οι άδειες του προσωπικού των Μέσων, οι οποίες θα περιοριστούν στο 20% στη διάρκεια του Αυγούστου ενώ από αύριο, Σάββατο 1 Αυγούστου τίθεται σε εφαρμογή ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα με αυξημένα δρομολόγια. Σημειώνεται πως σε κάθε περίπτωση παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας. «Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών για τα νέα δεδομένα:

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

  •  Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
  • Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Μέσα Μεταφοράς κορωνοϊός: Ανακαλούνται άδειες – Αυξάνονται τα δρομολόγια 5Μέσα Μεταφοράς κορωνοϊός: Ανακαλούνται άδειες – Αυξάνονται τα δρομολόγια 6

Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Αναλυτικά οι ημερομηνίες 19

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Το λιβάνι κάνει θαύματα: Οι ξεχωριστές θεραπευτικές του ιδιότητες που σίγουρα δεν γνωρίζατε 21

Το λιβάνι κάνει θαύματα: Οι ξεχωριστές θεραπευτικές του ιδιότητες που σίγουρα δεν γνωρίζατε