σε

Μήπως τελικά είστε control freak;

Μήπως τελικά είστε control freak; 7

 

Συχνά η ανάγκη για αποδοχή, αναγνώριση και ασφάλεια οδηγεί στην τάση για έλεγχο των πραγμάτων. Δημιουργείται δηλαδή σταδιακά η πεποίθηση πως «προκειμένου να με αγαπούν, θα πρέπει να είμαι χρήσιμη και για να είμαι χρήσιμη θα πρέπει να μπορώ να κάνω και να κατευθύνω τα πάντα».

Κυριευμένη από το άγχος, προσπαθείς να ελέγξεις καταστάσεις που δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ελεγχθούν, με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι όλο και περισσότερο από τη ζωή και τις σχέσεις, αλλά και να χάνεις το χαμόγελό σου.

Μήπως τελικά είστε control freak; 9

Τι να κάνω για να το αντιμετωπίσω;

Συχνά είναι δύσκολο να αντιληφθείς το γεγονός ότι θέλεις να ελέγχεις τα πάντα. Στην περίπτωση που το έχεις αντιληφθεί, χρειάζεται να προσπαθήσεις να το ελέγξεις ή να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό. Αν κάνεις ψυχοθεραπεία, έχεις την ελπίδα τόσο να συνειδητοποιήσεις το πρόβλημα όσο και να το αλλάξεις.

Στην περίπτωση που βρίσκεσαι σε υψηλή θέση στην επαγγελματική ιεραρχία και θέλεις να περνάνε όλα από το χέρι σου στη δουλειά, πρέπει να μάθεις να αφήνεις πρωτοβουλίες και ευθύνες στους υφισταμένους σου. Η λύση δεν είναι να τρέχεις να τα κάνεις όλα πριν από αυτούς αλλά να μάθεις πώς να κάνεις σωστές επιλογές ανθρώπινου δυναμικού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

“Μήνας αλληλεγγύης” ο Φεβρουάριος για την Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων 21

“Μήνας αλληλεγγύης” ο Φεβρουάριος για την Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων

Την άνοιξη το νέο εργασιακό, στο στόχαστρο των θεσμών οι εκκρεμείς συντάξεις 23

Την άνοιξη το νέο εργασιακό, στο στόχαστρο των θεσμών οι εκκρεμείς συντάξεις