σε

Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία

Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία 7

Μαίνεται η πολιτική σύγκρουση γύρω από το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, ενώ ο διευθυντής της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης τοποθετήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες για λογοκρισία στο κανάλι και ότι «κόπηκαν» τα πλάνα με το γεύμα του πρωθυπουργού στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή, Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωσή του ότι «η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση (σ.σ. για το επίμαχο γεύμα) από το Σάββατο το βράδυ στις 21:00».

Οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ γίνονται μετά τις καταγγελίες για οδηγίες που φέρονται να διακινήθηκαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ να μην προβληθεί καθόλου το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, ούτε το βίντεο ούτε και οι φωτογραφίες, αλλά και να προβληθούν φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη χωρίς τον πρωθυπουργό.

Το έγγραφο με τις οδηγίες που φέρονται να διακινήθηκαν δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης και αναπαρήγαγε στο Facebook του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας, μάλιστα, να ενημερωθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το «ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;».

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να «εξαφανίζει» ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ:

Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο.

Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη:

Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;».

Η ανάρτηση Ηλιόπουλου

Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία 9Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία 10

Ολόκληρη η απάντηση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ

«Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00. Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9».

Δείτε τις φωτογραφίες

Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία 12Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία 13Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία 15Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία 16Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία 18Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία 19

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Τάσος Θεοδωρόπουλος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός δημοσιογράφος 33

Τάσος Θεοδωρόπουλος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός δημοσιογράφος

Black out: Πώς βυθίστηκαν στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησος – Η εξήγηση του ΑΔΜΗΕ 35

Black out: Πώς βυθίστηκαν στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησος – Η εξήγηση του ΑΔΜΗΕ