σε

Μοντέλο με λεμφοίδημα απαντά στο bullying για τα πρησμένα πόδια του και συγκινεί

Μοντέλο με λεμφοίδημα απαντά στο bullying για τα πρησμένα πόδια του και συγκινεί 5

Η ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΑΠΟ 80 ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΟΥ “ΠΡΟΦΗΤΗ” ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Περίπου 10 εκ. Αμερικανοί υποφέρουν από λεμφοίδημα. Ανάμεσά τους και το plus size μοντέλο Carmen Rene, που πλέον και μετά από χρόνια bullying για την εμφάνισή της δεν διστάζει να μιλά ανοιχτά, να φωτογραφίζεται με στενά ρούχα και ψηλοτάκουνα παπούτσια και να παροτρύνει κόσμο με την ίδια πάθηση να αγαπήσει τον εαυτό του. «Όταν άρχισα να βγαίνω με αγόρια, συνήθως οι φίλοι τους ρωτούσαν τον σύντροφο μου, “μα, τι πρόβλημα έχει με τα πόδια της;”. Με αντιμετώπιζαν σαν φρικιό, σαν να ήμουν περιφερόμενος θίασος, χωρίς πολύς κόσμος να γνωρίζει ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τα κιλά σου», εξηγεί.

Και η αλήθεια είναι ότι το λεμφοίδημα είναι μία αρκετά σοβαρή πάθηση που μοιραία επηρεάζει και την εικόνα των άκρων: οφείλεται σε κατακράτηση λέμφου (υγρού) στους μαλακούς ιστούς.

Αποτελεί συνέπεια απόφραξης του λεμφικού συστήματος και συνεπάγεται αρκετά προβλήματα υγείας, που χρειάζονται τακτικότατη παρακολούθηση. Η Rene έχει από καιρό αποδεχθεί αυτό που διαταράσσει τη χημεία του σώματός της και τις συνέπειες που έχει στην εξωτερική της εμφάνιση.

«Όταν οι άνθρωποι σε ρωτούν τι κάνεις λάθος και είσαι έτσι, είναι σα να σε ρωτούν γιατί ακριβώς είσαι άρρωστος, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεσαι», εξηγεί και συνεχίζει: «Έχοντας διαγνωστεί με λεμφοίδημα από την ηλικία των 5 ετών, στα 25 μου πια αποφάσισα ότι δεν θα επιτρέψω στον κοινωνικό μου περίγυρο να έχει άποψη γι’ αυτό που συμβαίνει στο σώμα μου ούτε στην αυτοπεποίθησή μου».

Η ίδια σε αρκετές συνεντεύξεις της έχει εξηγήσει ότι δεν θεωρεί ότι προκαλεί με το φωτογραφίζεται γυμνή. Τον λογαριασμό της στο Instagram με τον τίτλο “Eat the Cake Too” τον δημιούργησε ακριβώς για να εμπνεύσει γυναίκες με το ίδιο πρόβλημα να μη ντρέπονται για το σώμα τους και κυρίως να μην το κρύβουν.

Πηγή: www.lifo.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Συντριβή αεροπλάνου με 107 επιβαίνοντες δίπλα σε αεροδρόμιο στο Πακιστάν 19

Συντριβή αεροπλάνου με 107 επιβαίνοντες δίπλα σε αεροδρόμιο στο Πακιστάν

Βγαίνοντας από μία σχέση κακοποίησης: το μήνυμα μιας γυναίκας που πρέπει να ακουστεί 21

Βγαίνοντας από μία σχέση κακοποίησης: το μήνυμα μιας γυναίκας που πρέπει να ακουστεί