σε

Μόσιαλος εμβόλια: Καλά νέα από τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ

Μόσιαλος εμβόλια: Καλά νέα από τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ 7

Ο Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στις παρενέργειες των εμβολίων με βάση τα στοιχεία από το Ισραήλ που έχει κάνει 523 χιλιάδες πλήρεις εμβολιασμούς. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό σημειώνει μόνο τέσσερις ήταν οι σοβαρές περιπτώσεις παρενεργειών, ενώ κανείς δεν έχασε τη ζωή του.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον Ηλία Μόσιαλο για τις εξελίξεις στο Ισραήλ

Εξαιρετικά νέα από τους μαζικούς εμβολιασμούς στο Ισραήλ: μεταξύ των 523.000 πλήρως εμβολιασμένων υπήρξαν μόνο τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις και κανένας δεν πέθανε.

Σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου The times of Israel, η υπεύθυνη του ασφαλιστικού φορέα Maccabi HMO Δρ Miri Mizrahi Reuveni, είπε ότι τα δεδομένα μια εβδομάδα μετά τη 2η δόση δείχνουν πως το εμβόλιο έχει 93% αποτελεσματικότητα, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την επιτυχία του εμβολίου, καθώς χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζωές στο Ισραήλ.

Τα δεδομένα του Maccabi αναφέρονται σε όλα τα μέλη του ασφαλιστικού φορέα που επί του παρόντος βρίσκονται 7 ή περισσότερες ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης: μόνο 544 άτομα – ή 0,1% – έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό,
υπήρξαν τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις και κανένας δεν πέθανε.

Ακόμα πιο αναλυτικά, μεταξύ των 523.000 πλήρως εμβολιασμένων

• 544 μολύνθηκαν με COVID-19

• η συντριπτική πλειονότητα όσων κόλλησαν έχει περάσει τη νόσο με ελαφρά συμπτώματα, εκ των οποίων 15 χρειάστηκαν νοσηλεία

• Από αυτούς που χρειάστηκαν νοσηλεία, 8 βρίσκονται σε ήπια κατάσταση, 3 σε μέτρια κατάσταση και 4 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δηλαδή το ποσοστό των λοιμώξεων που αναφέρθηκαν από τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης της Maccabi αντιστοιχεί στο 0,104% του συνόλου. Ωστόσο, αναμένεται αύξηση, καθώς οι αριθμοί των λοιμώξεων αυξάνονται αναπόφευκτα.

Αυτό δεν φαίνεται όμως να επηρεάζει το ποσοστό αποτελεσματικότητας, καθώς η σύγκριση γίνεται μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων σε οποιοδήποτε επιλεγμένο χρονικό πλαίσιο. Φαίνεται λοιπόν πως η πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου πλησιάζει το 95% της αποτελεσματικότητας που κατέγραψαν οι κλινικές δοκιμές της Pfizer.

Με αυτά τα καλά νέα από το Ισραήλ για την πορεία των εμβολιασμών σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο».

Δείτε την ανάρτηση του καθηγητή στο Facebook

Μόσιαλος εμβόλια: Καλά νέα από τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ 9Μόσιαλος εμβόλια: Καλά νέα από τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ 10

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορονοϊός: Τι ξέρουμε για τα εμβόλια για εφήβους και παιδιά 24

Κορονοϊός: Τι ξέρουμε για τα εμβόλια για εφήβους και παιδιά

Εμβόλια κορωνοϊός: Τι ισχύει για τις ηλικίες και τις δόσεις 26

Εμβόλια κορωνοϊός: Τι ισχύει για τις ηλικίες και τις δόσεις