σε

Μόσιαλος για κορωνοϊό: Πιο πολύ μας ανησυχεί η βρετανική παρά η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Μόσιαλος για κορωνοϊό: Πιο πολύ μας ανησυχεί η βρετανική παρά η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη 7

Δεν έχουμε περάσει στο τρίτο κύμα της πανδημίας, παλεύουμε να ελέγξουμε το δεύτερο. Τρίτο κύμα σημαίνει χιλιάδες κρούσματα και μεγάλη επιβάρυνση στις εντατικές, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα ο καθηγητής της πολιτικής υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος εξήγησε ότι ακόμη δεν μας ανησυχεί η μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής και πως υπάρχουν αποτελεσματικά εμβόλια, όπως της Pfizer και της Moderna, που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον ιό. Οι εταιρείες, είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, αναπτύσσουν εναλλακτικά εμβόλια για το νέο στέλεχος, όμως θα απαιτηθούν δυο με τρεις μήνες ώστε να είμαστε έτοιμοι, και μετά βεβαίως τίθεται το ζήτημα της παραγωγής του εμβολίου.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση περί τρίτης δόσης ο κ. Μόσιαλος διευκρίνισε πως δεν θα αφορά στα υπάρχοντα εμβόλια αλλά στην παραλλαγή των εμβολίων, τονίζοντας ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί

Μόσιαλος για κορωνοϊό: Πιο πολύ μας ανησυχεί η βρετανική παρά η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη 9Μόσιαλος για κορωνοϊό: Πιο πολύ μας ανησυχεί η βρετανική παρά η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη 10

Πιο πολύ με ανησυχεί το βρετανικό στέλεχος, υπογράμμισε ο καθηγητής στο LSE, αν γίνει διασπορά θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα, η ελπίδα είναι να μην επικρατήσει το στέλεχος μέσα στον Φεβρουάριο και να φτάσουμε τον Μάρτιο, όπου οι δραστηριότητες θα γίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό σε εξωτερικούς χώρους. Για το εμβόλιο της Astra Zeneca ο κ . Μόσιαλος είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως δεν δουλεύει, και για τη χώρα μας σημείωσε πως δεν έχει τα περιθώρια να καθυστερήσει και να μη κάνει το εμβόλιο.

Προτιμότερη η λογική του «ακορντεόν» από το παρατεταμένο lockdown

Η λογική ακορντεόν είναι μια λογική στάση, αλλιώς θα φτάναμε σε ένα παρατεταμένο lockdown με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά και στην ψυχολογία των παιδιών. Δεν μπορούμε να ζουμε σε ένα συνεχόμενο lockdown, κατέληξε στη συνέντευξη του ο κ. Μόσιαλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

2ο Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο 24

2ο Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο

Κρούσματα σήμερα 1/2: Συναγερμός σε κυβέρνηση και ειδικούς για την Αττική και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού 26

Κρούσματα σήμερα 1/2: Συναγερμός σε κυβέρνηση και ειδικούς για την Αττική και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού