σε

Μούχλα και υγρασία τέλος: Με ένα απλό υλικό από την κουζίνα που δεν φαντάζεστε

Μούχλα και υγρασία τέλος: Με ένα απλό υλικό από την κουζίνα που δεν φαντάζεστε 7

Υγρασία και μούχλα: Πολλές νοικοκυρές αναρωτιούνται πώς μπορούν να απομακρύνουν εύκολα και αποτελεσματικά την υγρασία και τη μούχλα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται κόπος, αλλά σωστός τρόπος. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την αντιμετώπιση που ψάχνετε. Αναλυτικότερα:

Η υγρασία:

Πάρτε 200-250 γρ. χοντρού αλατιού και βάλτε τα πάνω σε μια επιφάνεια (ένα τραπέζι, ένα κομοδίνο ή έναν πάγκο) κοντά στους τοίχους του δωματίου που υπάρχει περισσότερη υγρασία. Όσο περνάει η ώρα η υγρασία θα εξαφανίζεται από τους τοίχους καθώς θα απορροφάται από το αλάτι. Δείτε εδώ μερικούς ακόμα τρόπους για να Καταπολεμήσετε την Υγρασία από το Σπίτι σας.

Μούχλα και υγρασία τέλος: Με ένα απλό υλικό από την κουζίνα που δεν φαντάζεστε 9

Η μούχλα:

Είναι η συνέπεια της υγρασίας και εμφανίζεται σε έναν χώρο που τα ποσοστά υγρασίας είναι αρκετά υψηλά. Εκτός από τους τοίχους, η μούχλα εμφανίζεται ακόμα και στα ρούχα ή στις πετσέτες μας. Το γνωρίζατε πως η μούχλα ξεκινάει να αναπτύσσεται σε κάθε επιφάνεια που έχει παραμείνει υγρή για πάνω από 24-48 ώρες;

Μούχλα και υγρασία τέλος: Με ένα απλό υλικό από την κουζίνα που δεν φαντάζεστε 10

Η μούχλα στα ρούχα:

Για την καταπολέμηση της μούχλας στα ρούχα φτιάξτε ένα μείγμα με 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, αμμωνία και νερό και τοποθετήστε το σε ένα μπουκαλάκι. Βάλτε σε μια λεκάνη νερό και τα ρούχα που έχουν μούχλα και ρίξτε λίγη ποσότητα από το μείγμα σας. Αφήστε τα ρούχα στη λεκάνη για ένα ολόκληρο βράδυ και το πρωί πλύνετε τα κανονικά στο πλυντήριο. Η μούχλα θα έχει εξαφανιστεί.

Μούχλα και υγρασία τέλος: Με ένα απλό υλικό από την κουζίνα που δεν φαντάζεστε 11

Στους τοίχους:

Εδώ θα χρειαστείτε ένα διαφορετικό μείγμα που θα περιέχει 1/2 λίτρο λευκό ξίδι, 2 κ.σ. χοντρό αλάτι και 3 κ.σ. μαγειρική σόδα. Ρίξτε αρκετή ποσότητα του μείγματος σε ένα σφουγγάρι και απλώστε την πάνω στα προβληματικά σημεία. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε με νερό και σαπούνι. Επαναλάβετε αν χρειαστεί. Μην ξεχνάτε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε όλα εκείνα τα σημεία (κυρίως στο μπάνιο) που παραμένουν βρεγμένα για πολλές ώρες.

Μούχλα και υγρασία τέλος: Με ένα απλό υλικό από την κουζίνα που δεν φαντάζεστε 12Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News


  Αναφορά Δημοσίευσης

  Τι νομίζεις;

  7 καλοί λόγοι για να τρώτε μια κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί μόλις ξυπνάτε 24

  7 καλοί λόγοι για να τρώτε μια κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί μόλις ξυπνάτε

  Αδυνάτισμα: 7 φρούτα που δεν πρέπει να τρώτε εάν κάνετε δίαιτα και 6 που επιτρέπονται 26

  Αδυνάτισμα: 7 φρούτα που δεν πρέπει να τρώτε εάν κάνετε δίαιτα και 6 που επιτρέπονται