σε

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Δευτέρα 07/09/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Δευτέρα 07/09/2020 3

Σε σταθερή πορεία παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα.  Συγκεκριμένα τις τελευταίες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 156 εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 11663 και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic- έφτασαν τους 289 καθώς σήμερα είχαμε πέντε νέους θανάτους με τελευταία απώλεια μία 51χρονη γυναίκα που κατέληξε στο νοσοκομείο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας.

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Δευτέρα 07/09/2020 5Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Δευτέρα 07/09/2020 6

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 156 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 160 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Δευτέρα 07/09/2020 8Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Δευτέρα 07/09/2020 9

Εννιά εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΥ θετικοί στον κορωνοϊό

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι εννιά εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΥ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο Ηράκλειο Κρήτης. Το συγκεκριμένο κατάστημα, που συνέχισε να λειτουργεί, επισκέπτονται εκατοντάδες ασθενείς και βαριά πάσχοντες.

Πριν λίγες ημέρες είχαν εντοπισθεί αρχικά δύο γυναίκες θετικές στον κορονοϊό οι οποίες είχαν εμφανίσει συμπτώματα του covid-19, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός και να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΙ) μεταβαίνουν ασθενείς μεταξύ αυτών πολλοί βαριά πάσχοντες, προκειμένου να καταθέσουν έγγραφα ή να διεκπεραιώσουν άλλες υποθέσεις τους με τον Οργανισμό.

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Παρά τις αρχικές πιέσεις του Σωματείου των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ να κλείσει η υπηρεσία για λόγους προστασίας, τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών που επισκέπτονται τη δομή, αυτό δεν έγινε. Αποτέλεσμα όμως είναι σήμερα να αυξηθούν τα θετικά κρούσματα από δύο σε εννέα. Άλλωστε αρχικά είχαν νοσήσει δύο εργαζόμενες οι οποίες μοιράζουν έγγραφα στην υπηρεσία, συνεπώς έρχονται σε επαφή με πολλούς υπαλλήλους. Στη συνέχεια νόσησε και υπάλληλος καθαριότητας που επισκέπτεται επίσης όλους τους χώρους.

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Δευτέρα 07/09/2020 11Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Δευτέρα 07/09/2020 12

Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει από την πρώτη στιγμή από τις προϊστάμενες αρχές τους να κλείσει για λίγες ημέρες η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να μην υπάρχει πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό. Συνέπεια όμως είναι να αυξάνονται συνεχώς τα νέα περιστατικά.

Το σωματείο εργαζομένων σκέφτεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ Κώστας Κερασίδης στο ethnos.gr: «Έχουμε ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να υποβληθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού σε τεστ για τον κορονοϊό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε αλλά και να κλείσει για προληπτικούς λόγους η υπηρεσία. Και το ζήτημα είναι ότι χιλιάδες ασθενείς έρχονται σε επαφή με εργαζομένους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και ειδικά στο Ηράκλειο όπου βρέθηκαν συνολικά εννέα θετικά κρούσματα».

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ αναζητά νομικούς τρόπους ώστε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για μη προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ελλάδα κορωνοϊός: Άρση των περιορισμών σε Πάρο – Αντίπαρο 25

Ελλάδα κορωνοϊός: Άρση των περιορισμών σε Πάρο – Αντίπαρο

Γιώργος Καπουτζίδης: «Η ομοφυλοφιλία μου δεν με εμπόδισε να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα» 27

Γιώργος Καπουτζίδης: «Η ομοφυλοφιλία μου δεν με εμπόδισε να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα»