σε

Νέα μέτρα: Λουκέτο ξανά σε βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και νυχάδικα – Τι κλείνει από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το πρωί του Σαββάτου. Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους» σημείωσε ο κ. Πέτσας κατά την ανακοίνωση.

Από αύριο λοιπόν, τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρό lockdown στη χώρα. Έτσι, κλείνουν:

  • εμπορικά καταστήματα που λειτουργούσαν με «παράδοση εκτός» (click away),
  • βιβλιοπωλεία,
  • κομμωτήρια,
  • υπηρεσίες περιποίησης νυχιών,
  • ΚΤΕΟ και
  • οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επίσης:

  • Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.
  • Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς

Στα τέλη της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου, η αρμόδια επιτροπή ειδικών και η κυβέρνηση θα αξιολογήσουν εκ νέου την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα και βάσει αυτής θα υπάρχουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι εξελίσσεται σε γρίφο η επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των ειδικών τόσο για την ημερομηνία όσο και για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία. 

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου προκειμένου να καταλήξει σε απόφαση. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως επικρατέστερο σενάριο είναι οι όποιες αποφάσεις να αφορούν σταδιακό άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων. Με βάση αυτό το σενάριο και αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας η 11η Ιανουαρίου φαίνεται πως αφορά μάλλον τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ενώ για τις υπόλοιπες βαθμίδες (γυμνάσια και λύκεια), είναι πιθανό ο χρόνος ανοίγματος να μεταφερθεί λίγο αργότερα. Αν και από την κυβέρνηση θα ήθελαν να ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες για κοινωνικούς λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Στις 11 Ιανουαρίου είναι ο στόχος ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας 17

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Στις 11 Ιανουαρίου είναι ο στόχος ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

Λινού για σχολεία: «Πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια» 19

Λινού για σχολεία: «Πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια»