σε

Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης: Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στο Αγρίνιο

Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης: Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στο Αγρίνιο 3

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε περιοχή του Αγρινίου, ένας εθελοντής πυροσβέστης, έχασε τη ζωή του. Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο 27χρονος εθελοντής πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που συμμετείχε σε κατάσβεση φωτιάς στη θέση Χαραυγή της Τ.Κ. Καινούργιου. Στη συνέχεια, ο 27χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου  και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ως αποστολή:

  • Την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, καθώς και του δασικού πλούτου και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών.
  • Την ευθύνη και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καταστολής των πάσης φύσεως πυρκαγιών και την παροχή κάθε είδους δυνατής συνδρομής για τη διάσωση των ατόμων και υλικών αγαθών, που απειλούνται από αυτές.
  • Το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συμμετέχει στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, που προκαλείται σε περίοδο ειρήνης ή πολέμου και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, συμβάλλει στην εξασφάλιση της πολιτικής προστασίας και της πολιτικής άμυνας της χώρας.

Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης: Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στο Αγρίνιο 5Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης: Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στο Αγρίνιο 6

Αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος

Το Πυροσβεστικό Σώμα, προς εκπλήρωση της αποστολής του, ασκεί δια των Υπηρεσιών του τις ακόλουθες ιδίως αρμοδιότητες:

  • Την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές, όπως σεισμοί, πλημμύρες, χημικές – βιολογικές – ραδιολογικές – πυρηνικές (Χ.Β.Ρ.Π.) απειλές, καθώς και τη διάσωση ατόμων και υλικών αγαθών, που κινδυνεύουν από αυτές.
  • Τη διάσωση και παροχή κάθε δυνατής συνδρομής σε άτομα των οποίων απειλείται ή εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα από κάθε είδους ατυχήματα, όπως αεροπορικά, σιδηροδρομικά, τροχαία, εργατικά, πτώση σε λίμνες ή ποταμούς, εγκλωβισμός σε ανελκυστήρες ή άλλους χώρους και εγκαταστάσεις, δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές, σπήλαια καθώς και την ειδοποίηση των αρμοδίων Υπηρεσιών για τη μεταφορά τους σε ιδρύματα οχής ιατρικής συνδρομής ή περίθαλψης.
  • Την περιφρούρηση και διαφύλαξη της περιουσίας που καταστράφηκε ή απειλήθηκε από πυρκαγιές ή άλλες καταστροφές, μέχρι την παράδοσή της σε αστυνομικά όργανα ή τους κατόχους της.
  • Τη διατήρηση και προστασία της κοινωνικής ασφάλειας από τα εγκλήματα εμπρησμού (άρθρα 264, 265, 266, 267 Π.Κ.).
  • Τη θέσπιση και τον έλεγχο εφαρμογής της νομοθεσίας πυροπροστασίας.
  • Την πιστοποίηση των εθελοντών πυροσβεστών, που υπάγονται στις διατάξεις του Ν.1951/1991 (ΦEK 84-Α΄) και των εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά δεν έχουν οργανωθεί σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις, καθώς και του προσωπικού πυρασφαλείας επιχειρήσεων και άλλων φορέων, που προβλέπεται από τη νομοθεσία πυροπροστασίας.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συλλήψεις και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων προστασίας 19

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συλλήψεις και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων προστασίας

Άκης Τσοχατζόπουλος: Η φωτογραφία του από το δωμάτιο του νοσοκομείου και το σχόλιο της Βίκυ Σταμάτη 21

Άκης Τσοχατζόπουλος: Η φωτογραφία του από το δωμάτιο του νοσοκομείου και το σχόλιο της Βίκυ Σταμάτη