σε

Νεκρός πυροσβέστης στον Έβρο: Τιμές που αρμόζουν σ’ έναν ήρωα που έπεσε στο καθήκον

Νεκρός πυροσβέστης στον Έβρο: Τιμές που αρμόζουν σ’ έναν ήρωα που έπεσε στο καθήκον 7

Το πένθος έχει βυθιστεί η Πυροσβεστική από τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα ενώ βρισκόταν σε επιχείρησης διάσωσης παιδιών στον Έβρο. Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται από χθες (1/2) ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης δηλώνοντας συντετριμμένος από το τραγικό αυτό συμβάν.

«Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω, σαν Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, τη βαθιά θλίψη και την οδύνη μου για το περιστατικό στο οποίο χάθηκε ένας λεβέντης, ένα παλικάρι από το Πυροσβεστικό Σώμα, από την οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτελώντας το καθήκον του με επιμέλεια, με αυτοθυσία, για να καταφέρουμε να απομακρύνουμε και να διασώσουμε 21 παιδιά από ένα νηπιαγωγείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κολοκούρης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «πολύ αντίξοες» τις συνθήκες και διευκρίνισε πως «γι’ αυτό το λόγο παρέστην άμεσα εδώ πέρα, ύστερα από εντολή των πολιτικών μου προϊσταμένων, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη». Ακόμη διαβεβαίωσε ότι «θα κάνω ό,τι πρέπει για την οικογένεια του εκλιπόντος. Θα σταθεί όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και η πολιτική ηγεσία σύσσωμη, για να μπορέσουμε να δώσουμε ό,τι πρέπει σ’ αυτή την οικογένεια που υπέστη τον άδικο χαμό του πυροσβέστη. Είναι θλιβερό, οδυνηρό, αυτό που συνέβη, κανένας δεν το ήθελε και θα φροντίσουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για την οικογένειά του, έτσι ώστε ν’ αναπαυθεί εν ειρήνη».

«Θα γίνει έρευνα όπως πρέπει και τίποτα δεν θα μείνει κρυφό»

Νεκρός πυροσβέστης στον Έβρο: Τιμές που αρμόζουν σ’ έναν ήρωα που έπεσε στο καθήκον 9Νεκρός πυροσβέστης στον Έβρο: Τιμές που αρμόζουν σ’ έναν ήρωα που έπεσε στο καθήκον 10

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε επίσης ότι μαζί του μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη αξιωματικοί της ψυχοκοινωνικής μέριμνας για να μπορέσουν να σταθούν και να στηρίξουν ψυχολογικά τα μέλη της οικογένειάς του. «Λυπάμαι πάρα πολύ, είμαι συντετριμμένος και όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είναι δυνατόν. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να στηρίξω την οικογένεια του εκλιπόντος και να δώσω τις τιμές αυτές που αρμόζουν σ’ έναν ήρωα πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον» είπε.

Όσο για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, ξεκαθάρισε ότι «όλα θα έρθουν στο φως, θα γίνει έρευνα όπως πρέπει και τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Όλα θα έρθουν στην επιφάνεια, να είστε σίγουροι γι’ αυτό». Η εξόδιος ακολουθία του πυροσβέστη θα τελεστεί αύριο στις 16:00 στον Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου στη Νέα Χιλή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σεισμός στη Λέσβο: Τι λένε οι ειδικοί για το ρήγμα 22

Σεισμός στη Λέσβο: Τι λένε οι ειδικοί για το ρήγμα

Phoebe Dynevor: Η πρωταγωνίστρια του Bridgerton μόλις φόρεσε ένα Mango παλτό 24

Phoebe Dynevor: Η πρωταγωνίστρια του Bridgerton μόλις φόρεσε ένα Mango παλτό