σε

Νέοι κορωνοϊός: Οι ΜΕΘ γεμίζουν με σαραντάρηδες και πενηντάρηδες

Νέοι κορωνοϊός: Οι ΜΕΘ γεμίζουν με σαραντάρηδες και πενηντάρηδες 9

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες. Πλέον, άνθρωποι 39, 40 και 45 ετών, οι οποίοι πολύ γρήγορα παρουσίασαν επιπλοκές έχουν κατακλύσει τις ΜΕΘ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι ότι στη μία από τις δύο μονάδες του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη δεν νοσηλεύεται ούτε ένας ηλικιωμένος, παρά μόνο 40άρηδες και 50άρηδες.

Βρίσκονται διασωληνωμένοι, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν στη ζωή. Οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη με τους γιατρούς να ψάχνουν κρεβάτια και τους ασθενείς να συρρέουν κατά δεκάδες.

Οι νέες κλίνες που δίνονται με καταιγιστικό ρυθμό από τις διοικήσεις των νοσοκομείων γεμίζουν μέσα σε λίγες ώρες. Με τα κρούσματα να βαίνουν αυξανόμενα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πόσο ακόμα θα αντέξουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Και στα νοσοκομεία της Αττικής όμως η μια κλινική μετά την άλλη κλείνουν για να δοθούν κρεβάτια για τους ασθενείς της Covid-19. Η αγωνία των εργαζομένων για το αν θα αντέξει τελικά το σύστημα υγείας είναι μεγάλη. Όσο περνούν οι ώρες το ΕΣΥ δέχεται ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τη μάχη της ζωής τους για να κρατήσουν το σύστημα όρθιο και να σώσουν όποιον έχει ανάγκη.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης χαρακτήρισε πολύ κρίσιμες τις επόμενες μέρες για τη Θεσσαλονίκη. «Πραγματικά δίνουμε μάχη, ανοίγουμε συνέχεια ΜΕΘ, τις τελευταίες 10-15 μέρες χρειαστήκαμε τουλάχιστον 95 κρεβάτια και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ανάμεσα σε άλλα, ο υφυπουργός τόνισε ότι υπάρχουν σχέδια έτσι ώστε αν χρειαστεί να γίνουν διακομιδές και σε άλλα νοσοκομεία σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ και τις απλές κλίνες νοσηλείας γιατί όπως είπε και για αυτές υπάρχει αυξημένη ζήτηση. «Πιστεύουμε ότι θα αποδώσουν τα μέτρα και ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί» .

Σε ερώτηση για τις αντοχές του συστήματος υγείας ο υφυπουργός Υγείας απάντησε ότι οι δυνάμεις μας δεν ανεξάντλητες, κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούμε. «Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή, πλησιάζουμε στο οριακό αυτό σημείο αλλά αυτή τη στιγμή ακόμα αντέχουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία είπε ότι όλες οι προτάσεις αξιολογούνται ενώ για το θέμα των εμβολίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είμαστε σε θέση να τα έχουμε τον Ιανουάριο οπότε και θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Lockdown Ελλάδα: Αυστηρότερα μέτρα από το βράδυ της Παρασκευής 23

Lockdown Ελλάδα: Αυστηρότερα μέτρα από το βράδυ της Παρασκευής

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Μαϊμού» βεβαιώσεις εργαζομένων στην Αθήνα 25

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Μαϊμού» βεβαιώσεις εργαζομένων στην Αθήνα