σε

Νίκος Θωμαΐδης: Μικρή ύφεση στα λύματα της Αθήνας

Νίκος Θωμαΐδης: Μικρή ύφεση στα λύματα της Αθήνας 5

Ο Νίκος Θωμαΐδης είπε ότι το ιικό φορτίο δείχνει μικρή μείωση στα λύματα της Αθήνας. Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως ο αριθμός των κρουσμάτων κινήθηκε και την Πέμπτη σε υψηλά επίπεδα. Από την άλλη, η κατανομή έδειξε τα περισσότερα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για άλλη μία φορά. Υπενθυμίζεται ότι το ιικό φορτίο στα λύματα παραμένει σταθερά υψηλό τους τελευταίους 2 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για το ιικό φορτίο, καθώς αυτή την εβδομάδα παρατηρείται μια μικρή ύφεση, η οποία όμως για να γίνει τάση θα πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Νίκος Θωμαΐδης
Νίκος Θωμαΐδης

«Δεν επηρέασε το ιικό φορτίο στα λύματα το λιανεμπόριο»

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν έδειξε να φέρνει κάποια επιβάρυνση στο ιικό φορτίο και μένει να δούμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με το άνοιγμα των σχολείων. Πάντως, ο κ. Θωμαΐδης προέβλεψε ότι τα κρούσματα θα είναι υψηλά σε αριθμό και την επόμενη εβδομάδα. Ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση κρουσμάτων στα τέλη του μήνα.

Ο Γιώργος Τσιβγούλης για το εμβόλιο της Astrazeneca

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γιώργος Τσιβγούλης, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα του εμβολίου της AstraZeneca, ξεκαθάρισε πως τα όποια περιστατικά θρομβώσεων καταγράφηκαν, περιορίστηκαν μέσα στο πρώτο 20ήμερο μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη δόση.

Κατά συνέπεια για όσους έχουν περάσει 20 μέρες μετά τον πρώτο εμβολιασμό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα μπορούν να προχωρήσουν με ασφάλεια στον δεύτερο εμβολιασμό. Άλλωστε όπως είπε ο κ. Τσιβγούλης, υπάρχει γνωστή θεραπεία για τα περιστατικά εγκεφαλικών θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν και αν κάποιος θεωρεί ότι έχει συμπτώματα μπορεί να κάνει μια απλή εξέταση γενικής αίματος για να διαπιστώσει αν έχει πρόβλημα.

«62 περιστατικά θρομβώσεων σε 25 εκατ. εμβολιασμών»

Δίνοντας τα στατιστικά στοιχεία, είπε ότι στην Ευρώπη καταγράφηκαν 62 περιστατικά θρομβώσεων σε 25 εκ. εμβολιασμένων με AstraZeneca. Στην Γερμανία το ποσοστό ήταν πολύ υψηλότερο από αυτό που καταγράφηκε στην Βρετανία και σε αυτό οφείλονται και οι διαφορετικές οδηγίες που έχουν δοθεί.

Τέλος, ο κ. Τσιβγούλης είπε ότι αν συμμετείχε στην αρμόδια επιτροπή που θα εισηγηθεί για το τι θα κάνουμε στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα εισηγούνταν να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί χωρίς κανέναν περιορισμό.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Έβαλαν τα ίδια ρούχα και επέδειξαν πόσο διαφορετικά δείχνουν επάνω μας ανάλογα με τον σωματότυπο μας 20

Έβαλαν τα ίδια ρούχα και επέδειξαν πόσο διαφορετικά δείχνουν επάνω μας ανάλογα με τον σωματότυπο μας

Παγώνη: Τρία στοιχεία θα κρίνουν το Πάσχα στα χωριά