σε

ΟΑΕΔ Κοινωφελή εργασία: Παράταση του προγράμματος ζητούν 36.500 ωφελούμενοι

ΟΑΕΔ Κοινωφελή εργασία: Παράταση του προγράμματος ζητούν 36.500 ωφελούμενοι 7

Όπως αναφέρει το συνδικάτο “Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένοι να μην δώσουν καμία παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας οδηγώντας 36.000 συναδέλφους στην ανεργία, παρά τα όσα διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα τα παπαγαλάκια τους και οι δήμαρχοι που πίνουν νερό στο όνομά τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Η πείρα δείχνει ότι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα!”.

Σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή συνοδεύεται από διαρροές ότι το πρόγραμμα δεν θα προκηρυχθεί καθόλου για το 2021, “ανοίγοντας το δρόμο για ένα μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που τόσα χρόνια έχουν αρκεστεί να μπαλώνουν τρύπες με τέτοια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, χωρίς να διεκδικούν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων”.

Όπως υπογραμμίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής” αφού συνέβαλες αποφασιστικά με την εργασία σου στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, σε δύσκολες συνθήκες με την πανδημία να θερίζει, με μόνη αμοιβή το κατώτατο μισθό, ανεξάρτητα την ειδικότητά σου, σήμερα σου δηλώνουν ότι δε χρειάζεσαι, εκπλήρωσαν το στόχο τους, ανακύκλωσαν την ανεργία και τώρα σε απολύουν. Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να σου στερούν ακόμα και την κατάρτιση που προβλέπει το πρόγραμμα,, άλλα και το μισθό για όσο διαρκεί αυτή, καθώς δε σου παρέχουν ούτε τα τεχνικά μέσα για να συμμετέχεις στη διαδικασία της κατάρτισης”.

GOOGLE NEWSΑκολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΟΑΕΔ - Google: Λίγες μέρες ακόμα για αιτήσεις στο πρόγραμμα κατάρτισης 18

ΟΑΕΔ – Google: Λίγες μέρες ακόμα για αιτήσεις στο πρόγραμμα κατάρτισης

H κομψή εμφάνιση της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Εθνική Πινακοθήκη με παραδοσιακό αμάνικο σεγκούνι 20

H κομψή εμφάνιση της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Εθνική Πινακοθήκη με παραδοσιακό αμάνικο σεγκούνι