σε

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Μόνο το 24% των επιταγών έχουν ενεργοποιηθεί

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Μόνο το 24% των επιταγών έχουν ενεργοποιηθεί 7

Ειδικότερα όπως αναφέρει έχουν ενεργοποιηθεί μόνο 100.000 επιταγές από το σύνολο των 413.000, ποσοστό 24%. Αντίστοιχα όπως αναφέρει και το ποσό που τελικώς έχει διατεθεί μέχρι σήμερα από τον ΟΑΕΔ είναι περίπου στο ίδιο ποσοστό.

«Αν λάβουμε υπόψη ότι το πρόγραμμα του 2019-2020 έχει πολλές χιλιάδες επιταγών οι οποίες δεν έχουν ενεργοποιηθεί αλλά έχει λήξει, θα πρέπει τα αδιάθετα ποσά να μεταφερθούν στο νέο πρόγραμμα 2021-2022», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται η ενίσχυση του κλάδου του τουρισμού θα πρέπει να περιλαμβάνει και μέτρα ενίσχυσης μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, ο οποίος είναι ο καθολικός διάδοχος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας από το 2012.

Η Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ προτείνουν :

Μεταφορά όλων των αδιάθετων κονδυλίων του προγράμματος 2019-2020 και επιπρόσθετη επιχορήγηση από το Κράτος. Νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού τουλάχιστον επιπλέον 60 εκ. €.

Ενοποίηση όλων των αδιάθετων επιταγών σε ένα νέο πρόγραμμα 2021-2022 με ευνοϊκότερους όρους και προϋποθέσεις και αυξημένη επιχορήγηση στις επιχειρήσεις και στους δικαιούχους με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο 2022.

Αύξηση των επιταγών για να καλύπτουν συνολικά 1.000.000 δικαιούχους

Αύξηση των ημερών από έως έξι (6) ημέρες σε έως επτά (7) ημέρες

Αύξηση της επιχορήγησης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

– Αύξηση της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις και δωρεάν συμμετοχή για όλους τους ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχους εισοδήματος ΚΕΑ

Επιχορήγηση με ειδικό επίδομα για όλους όσους έχουν ανάγκη βάσει του πραγματικού τους εισοδήματος αλλά και σε όσους είναι δικαιούχοι εισοδήματος ΚΕΑ προκειμένου να κάνουν χρήση των επιταγών

Μέριμνα για τους δημοσίους υπαλλήλους ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ που πληρώνουν εισφορές υπέρ Εστίας έτσι ώστε να λάβουν επιταγές αφού εξαιτίας της μοριοδότησης εισοδήματος αποκλείονται από το πρόγραμμα

Ενσωμάτωση των συνταξιούχων που έχουν πληρώσει πολλά χρόνια εισφορές υπέρ Εστίας αλλά δεν έχουν τύχει καμιάς παροχής τα τελευταία 10 χρόνια.

GOOGLE NEWSΑκολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πώς να φορέσετε το blazer φέτος την άνοιξη 21

Πώς να φορέσετε το blazer φέτος την άνοιξη

Ένας χρόνος κορωνοϊός: Αισιόδοξο το 54% των Ελλήνων 23

Ένας χρόνος κορωνοϊός: Αισιόδοξο το 54% των Ελλήνων