σε

Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για τις αρθρώσεις – Λίστα

Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για τις αρθρώσεις – Λίστα 7

Ο πόνος στα γόνατα όταν κάποιος ανεβαίνει τις σκάλες, αποτελεί συχνά το πρώτο σημάδι οστεοαρθρίτιδας, όπως έδειξε μελέτη του Πανεπιστημίου του Leeds.

Επικρατεί η άποψη ότι η οστεοαρθρίτιδα είναι πάθηση των ηλικιωμένων, η αλήθεια είναι όμως ότι μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται ήδη από την ηλικία των 30.

Οι συστάσεις των γιατρών συνήθως περιλαμβάνουν ασκήσεις και διατροφή που ωφελεί τις αρθρώσεις.

Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι όσο περισσότερο γάλα με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά έπιναν οι γυναίκες, τόσο πιο αργά εξελισσόταν η οστεοαρθρίτιδα στα γόνατά τους.

Βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν 4-6 ποτήρια κρασιού την εβδομάδα ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα, πιθανώς λόγω των αντιοξειδωτικών του κρασιού.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά που μειώνουν τις φλεγμονές στα κύτταρα και τις αρθρώσεις, καθώς και σε ολεοκανθάλη, η οποία έχει ιδιότητες παρόμοιες με τα μη-στεροειδή, αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλουν στην υποχώρηση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Όρεγκον έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν δύο ποτήρια χυμού κεράσι καθημερινά, μείωσαν τους μυϊκούς πόνους και τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα των ανθοκυανινών που περιέχουν τα κεράσια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιταχύνει την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας, πιθανότατα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά.

Οι γυναίκες που πίνουν ένα αναψυκτικό την ημέρα, κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν ρευματοειδή αρθρίτιδα συγκριτικά με όσες δεν πίνουν αναψυκτικά, έδειξε μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, έδειξε ότι όσοι έπιναν πάνω από 20 ποτήρια μπύρα την εβδομάδα, είχαν 93% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρθρίτιδα του γόνατος σε σχέση με αυτούς που δεν έπιναν μπύρα. Είχαν επίσης διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από προβλήματα ισχίων.

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά, πυροδοτεί τη φλεγμονή, η οποία επιδεινώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Κέικ, μπισκότα, πατατάκια και τηγανητά επιβαρύνουν σημαντικά τις αρθρώσεις και συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους.

 

onmed.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Το ουρικό οξύ μειώνει το προσδόκιμο ζωής έως και 11 χρόνια: Σοκ από μεγάλη έρευνα 17

Το ουρικό οξύ μειώνει το προσδόκιμο ζωής έως και 11 χρόνια: Σοκ από μεγάλη έρευνα

ΟΑΕΔ: Κλειστό σήμερα το ΚΠΑ2 Τούμπας 19

ΟΑΕΔ: Κλειστό σήμερα το ΚΠΑ2 Τούμπας