σε

Οι συγκηνιτικές αναρτήσεις της κόρης του Μαχαιρίτσα ένα χρόνο από το θάνατό του

Οι συγκηνιτικές αναρτήσεις της κόρης του Μαχαιρίτσα ένα χρόνο από το θάνατό του 3

Με στίχους από το «Πόσο σε θέλω» τίμησε τον πατέρα της η Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα, ένα χρόνο από το θάνατό του ο οποίος συμπληρώθηκε χθες, Τετάρτη. Η ίδια πραγματοποίησε αναρτήσεις στα social media με φωτογραφίες του πατέρα της θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του. Οι αναρτήσεις συγκίνησαν τους διαδικτυακούς ακολούθους της, ενώ όλοι συνειδητοποιούν πόσο πολύ λείπει από το καλλιτεχνικό στερέωμα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Οι συγκηνιτικές αναρτήσεις της κόρης του Μαχαιρίτσα ένα χρόνο από το θάνατό του 5Οι συγκηνιτικές αναρτήσεις της κόρης του Μαχαιρίτσα ένα χρόνο από το θάνατό του 6Οι συγκηνιτικές αναρτήσεις της κόρης του Μαχαιρίτσα ένα χρόνο από το θάνατό του 8Οι συγκηνιτικές αναρτήσεις της κόρης του Μαχαιρίτσα ένα χρόνο από το θάνατό του 9Οι συγκηνιτικές αναρτήσεις της κόρης του Μαχαιρίτσα ένα χρόνο από το θάνατό του 11Οι συγκηνιτικές αναρτήσεις της κόρης του Μαχαιρίτσα ένα χρόνο από το θάνατό του 12

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Ο πατέρας του Δημήτρης Μαχαιρίτσας ήταν συνθέτης και διευθυντής της κρατικής ορχήστρας της ΕΡΤ. Μετακόμισε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία ενώ όταν ήταν 10 ετών έχασε τον πατέρα του. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο. Η πρώτη του επαγγελματική ενασχόληση με το τραγούδι ήταν μετά τη στρατιωτική του θητεία όταν άρχισε να τραγουδά αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά».

Σε ηλικία 20 ετών δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή τον Τόλη Σκαματζούρα , τον Αντώνη Μιτζέλο και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1982 το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Armageddon» ο οποίος αρχικά πούλησε ελάχιστα κομμάτια (γύρω στα 400) αργότερα έτυχε παγκόσμιας κυκλοφορίας και αναγνώρισης .Σήμερα είναι συλλεκτικό βινύλιο ενώ ο Αμερικάνικος και Ευρωπαϊκός μουσικός τύπος εκθειάζει το Armageddon χαρακτηρίζοντας το ως αριστούργημα και έναν από τους καλύτερους δίσκους Progressive rock που ηχογραφήθηκαν ποτέ.

Το 1983 στην μπάντα προστίθεται και ο Φίλιππος Σπυρόπουλος ,οπότε και κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Τερμίτες, όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Στα χρόνια που ακολούθησαν κυκλοφόρησαν δίσκους και συνεργάστηκαν με αρκετούς καλλιτέχνες, ώσπου το 1988 το συγκρότημα διαλύθηκε δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ενωθεί ξανά δέκα χρόνια μετά. Το 1998 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι Τερμίτες ενώθηκαν ξανά για μία μεγάλη συναυλία στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί καλλιτέχνες.

Αργότερα εργάστηκε στην αποθήκη δισκογραφικής εταιρείας, στην ίδιο όπου το 1978 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με αγγλικό στίχο με τους P.L.J. Band με τίτλο Gaspar, έναν δίσκο extended play 45’ στροφών. Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου 2019 ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έπαθε ανακοπή καρδιάς κατά την διάρκεια του ύπνου του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας. Όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σπίτι του ο τραγουδοποιός ήταν ήδη νεκρός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του σε ηλικία 62 ετών. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass. Η κηδεία του έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου όπου παρευρέθηκαν αρκετοί φίλοι και συνάδερφοι του αλλά και πλήθος κόσμου

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Φωτιά Κερατέα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά – Σοβαρές ζημιές σε σπίτια 21

Φωτιά Κερατέα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά – Σοβαρές ζημιές σε σπίτια

Αυτοκτονίες ένα μείζον πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία 23

Αυτοκτονίες ένα μείζον πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία