σε

ΟΛΜΕ απεργία: Θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15 Οκτώβρη

ΟΛΜΕ απεργία: Θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15 Οκτώβρη 9

Και η ΟΛΜΕ μετά την ΔΟΕ έβγαλε κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 15 Οκτώβρη. Η συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με την υπουργό Νίκη Κεραμέως δεν έδωσε καρπούς, με  αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να κατηγορούν την υπουργό Παιδείας για αδιάλλακτη στάση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα αίτημα από αυτά που τέθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μετά από επανειλημμένα αιτήματα της ΟΛΜΕ δέχτηκε να συναντηθεί με το Δ.Σ της το απόγευμα της Πέμπτης 8/10. Στην συνάντηση απαίτησε να είναι μόνο 6 από τα μέλη του Δ.Σ με την αιτιολογία της τήρησης των αποστάσεων λόγω πανδημίας, τη στιγμή που στις σχολικές αίθουσες έχουμε 25 και 27 μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες, που αρκετοί από αυτούς πηγαίνουν σε δύο και σε τρία σχολεία ημερησίως.

Η κα Κεραμέως και η πολιτική ηγεσία κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ εμφανίστηκε πλήρως αδιάλλακτη και αμετακίνητη από τις θέσεις της .

Η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα αίτημα από αυτά που έθεσε η Ομοσπονδία, που καλεί και σε συγκέντρωση στις 15 Οκτώβρη στις 10 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορoνοϊού, η Υπουργός τόνισε ότι το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας συνιστά η χρήση της μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ απέρριψε τις προτάσεις για ολιγομελή τμήματα και τήρηση αποστάσεων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

ΟΛΜΕ απεργία: Θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15 Οκτώβρη 11ΟΛΜΕ απεργία: Θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15 Οκτώβρη 12

  • Στο αίτημα να γίνονται τεστ με ευθύνη της πολιτείας στα σχολεία όπου εντοπίζονται κρούσματα, η απάντηση ήταν πως αυτά ήδη γίνονται από τον ΕΟΔΥ(!) τη στιγμή που είναι πολλά τα παραδείγματα κατά τα οποία εκπαιδευτικοί και γονείς τα πλήρωσαν από την τσέπη τους και όπου έγιναν δωρεάν τεστ ήταν αποτέλεσμα πιέσεων και παρεμβάσεων από το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών.
  • Για την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες των μαθητών στα υπό κατάληψη σχολεία, η ΟΛΜΕ επεσήμανε στην υπουργό Παιδείας ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι αυτός που προωθείται με τη νέα τροπολογία δηλαδή του καταδότη με το να υποχρεώνονται να καταγράφουν ποιοι μαθητές συμμετέχουν στις καταλήψεις και ότι δεν μπορούν να διαρρηγνύουν τις σχέσεις τους με τους μαθητές και τους γονείς. Η κα Κεραμέως αποποιήθηκε οποιασδήποτε ευθύνης, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στους εκπαιδευτικούς και επανέλαβε την κυβερνητική ρητορική ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις περί έκνομων ενεργειών και δήθεν εξασφάλισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους πιο φτωχούς μαθητές.
  • Για τις 9μηνες άδειες ανατροφής σε νεοδιόριστους η υπουργός παρέλειψε να αναφερθεί σε κάτι παραπάνω από όσα είναι ήδη γνωστά. Όταν η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ παρέπεμψε την κα Κεραμέως στους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις τα προηγούμενα χρόνια όπου οι προσληφθέντες διέθεταν ανάλογο δικαίωμα, η ίδια απάντησε ότι εφαρμόζεται ο νόμος που «ανακάλυψε» ξαφνικά ότι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς και που είναι διαφορετικός από αυτόν των διοικητικών υπαλλήλων. Αδιαφορώντας πλήρως για τις μητέρες με νεογέννητα παιδιά που τους κόβεται η άδεια παρέπεμψε σε μελλοντικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

ΟΛΜΕ απεργία: Θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15 Οκτώβρη 14ΟΛΜΕ απεργία: Θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15 Οκτώβρη 15

  • Για την τράπεζα θεμάτων, η Ομοσπονδία αφού επισήμανε την διαφωνία της, ζήτησε να υπάρξει εξορθολογισμός της ύλης από το ΙΕΠ, ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που προέκυψαν λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω κορoνοϊού και που δεν κατέστη δυνατό να καλυφθούν μέσα στις λίγες επιπλέον ημέρες που διατέθηκαν και να μην εφαρμοσθεί για τη φετινή χρονιά. Και για αυτό το θέμα δεν υπήρξε ξεκάθαρη απάντηση.
  • Καμία δέσμευση δεν υπήρξε και για το θέμα των προσλήψεων τη στιγμή που σήμερα υπολογίζονται σε 3.000 τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ για τους περιορισμούς στις άδειες ειδικού σκοπού η ηγεσία του υπουργείου παραπέμπει στις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών .

  • Για τα ΕΠΑΛ είπε ότι έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο και μετά έρχεται άμεσα για διαβούλευση.Κατά τη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια την οποία η ΟΛΜΕ απορρίπτει, σημειώνοντας πως αποτελεί επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και καταργεί το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι». Για ακόμα μια φορά η υπουργός εμφανίστηκε αδιάλλακτη, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσει κανονικά σε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 Νοεμβρίου ανεξάρτητα από τη συμμετοχή ή όχι.

ΟΛΜΕ απεργία: Θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15 Οκτώβρη 17ΟΛΜΕ απεργία: Θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15 Οκτώβρη 18

Δήλωσε ότι η πραγματοποίηση των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν οφείλεται μόνο στην πανδημία αλλά έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των αρχαιρεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος και αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία για επέκταση της σε όλο το δημόσιο. Κατηγορηματικά επίσης δήλωσε ότι δεν την ενοχλεί αν αποσυρθούν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων, ή αν θα υπάρξει ακόμη και αναταραχή στον κλάδο.

Επισήμανε μάλιστα ευθαρσώς ότι δεν την απασχολεί εάν τα υπηρεσιακά συμβούλια λειτουργήσουν μόνο με τους εκπροσώπους της διοίκησης χωρίς τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών!! Είναι πλέον φανερό ότι το υπουργείο παιδείας επιδιώκει με κάθε τρόπο τον εξοβελισμό των αιρετών και από τα Υ.Σ. μετά από τον πρόσφατο αποκλεισμό τους από τα συμβούλια επιλογής.

Το Υπουργείο δείχνει συνεχώς με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι προχωρά στην εφαρμογή εφ΄ όλης της ύλης των αντιδραστικών σχεδίων του που έχουν ως στόχο την κατάργηση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Αποδεικνύεται ότι η πανδημία ήταν η ευκαιρία τους για να επιταχύνουν και να περάσουν την αντιδραστική ατζέντα τους.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας που επέτρεψε στις αστυνομικές δυνάμεις στις 8/10, να επιτεθούν ανεξέλεγκτα σε ανήλικους μαθητές που διεκδικούσαν το αυτονόητο, δηλαδή την προστασία της υγείας τους.

Απέναντι στην εξοργιστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της συνεχιζόμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που συνοδεύεται από το όργιο της καταστολής και της τρομοκρατίας απέναντι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο δυναμικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Δευτέρα 12/10/2020 32

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Δευτέρα 12/10/2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Εφετείο: Τι θα ισχύσει την Τρίτη 34

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Εφετείο: Τι θα ισχύσει την Τρίτη