σε

Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας

Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 7

Χιλιάδες είναι οι συμμετοχές από πολίτες, φορείς και ιδρύματα στην Ελλάδα, που το Σάββατο στις 08:30 μμ, ένωσαν τη «φωνή» τους με όλο τον κόσμο, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα για τη φετινή Ώρα της Γης.

H Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το WWF μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου. Η WWF μνωρίτερα φέτος σε έναν αρνητικό υπολογισμό έκανε λόγο για 430 εκατομμύρια χαμένα στρέμματα δασών.

Ώρα της Γης: Ποια κτήρια συμμετείχαν στη δράση

Στη σημαντική πρωτοβουλία που έχει καθιερώσει το WWF, συμμετείχαν φέτος η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί δήμοι ανά τη χώρα. Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης συμμετείχε και η Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο έσβησαν, συμβολικά, από τις 20:30 έως τις 21:30.

Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 9
Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 10

«Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές», υπογραμμίζει το WWF, το οποίο καλεί όλους να συμμετέχουν και φέτος, καθώς το 2021 αποτελεί έτος σημαντικών περιβαλλοντικών προκλήσεων αλλά και αποφάσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

«H αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι υποχρέωση όλων μας» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στο Twitter με την ευκαιρία της παγκόσμιας συμβολικής δράσης της WWF Greece για την προστασία του περιβάλλοντος «Η ώρα της Γης».

Στην ανάρτησή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε: «Κάνε μια νέα αρχή!». Συμμετέχουμε στην παγκόσμια συμβολική δράση της @WWFGreece για την προστασία του περιβάλλοντος «Η Ώρα της Γης» και σβήνουμε τα φώτα του Προεδρικού Μεγάρου για μια ώρα. Η αντιμετώπιση της κλίματικής κρίσης είναι υποχρέωση όλων μας».

Η εν λόγω πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σημειώνοντας εντυπωσιακή επιτυχία και έκτοτε κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς, να σβήνουν τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 8:30 μμ έως τις 9:30 μμ, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού.

Δείτε φωτογραφίες από την Ελλάδα

Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 12
Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 13Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 15
Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 16Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 18
Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 19Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 21
Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 22Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 24
Ώρα της Γης: Σβηστά φώτα σε κτήρια της χώρας 25

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Αντώνης Σαμαράς: Τηλεφώνημα για βόμβα στο σπίτι του 38

Αντώνης Σαμαράς: Τηλεφώνημα για βόμβα στο σπίτι του

Γώγος: Ελπίζω σε άρση των μέτρων στις 5 Απριλίου 40

Γώγος: Ελπίζω σε άρση των μέτρων στις 5 Απριλίου