σε

Ουρική αρθρίτιδα: Ο χυμός που προλαμβάνει τους πόνους και πώς θα τον φτιάξετε

Ουρική αρθρίτιδα: Ο χυμός που προλαμβάνει τους πόνους και πώς θα τον φτιάξετε 3

H ουρική αρθρίτιδα προκαλείται από τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα και αποτελεί μια από τις πιο επώδυνες μορφές αρθρίτιδας.

Η συσσώρευση του ουρικού οξέος προκαλεί τον σχηματισμό κρυστάλλων στις αρθρώσεις, συχνά στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Η κατάσταση αναπτύσσεται εντός λίγων ωρών και προκαλεί πόνο, δυσκαμψία και οίδημα.

Το ουρικό οξύ σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της διάσπασης των πουρινών, ουσιών που περιέχονται σε πολλές τροφές και απαντώνται φυσικά στο σώμα. Όταν τα νεφρά δεν αποβάλλουν το ουρικό οξύ, γύρω από τις αρθρώσεις δημιουργούνται κρύσταλλοι ουρικού οξέος.

Για να προλάβετε τον πόνο στις αρθρώσεις που προκαλεί η ουρική αρθρίτιδα, φτιάξτε το παρακάτω ρόφημα που έχει ως βασικά συστατικά το αγγούρι, το τζίντζερ και το σέλινο.

Όταν πίνετε το χυμό, είναι πιθανό να αισθανθείτε μικρό πόνο, ο οποίος είναι σημάδι επούλωσης.

Συστατικά:

2 κοτσάνια βιολογικό σέλινο

1 βιολογικό αγγούρι μεσαίου μεγέθους

Μισό λεμόνι

1 φέτα τζίντζερ (πιπερόριζα)

Πλύνετε καλά τα συστατικά, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα στο μπλέντερ.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τους λόγους που τα συγκεκριμένα συστατικά προλαμβάνουν τους πόνους της ουρικής αρθρίτιδας:

Ουρική αρθρίτιδα: Ο χυμός που προλαμβάνει τους πόνους και πώς θα τον φτιάξετε 5

Σέλινο: Περιέχει μη αμυλούχους πολυσακχαρίτες και αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες, που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και καταπολεμούν μεταξύ άλλων τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει πάνω από δώδεκα είδη αντιοξειδωτικών στο σέλινο, τα οποία χρησιμεύουν στη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος καταστάσεων, όπως ο πόνος των αρθρώσεων, η ουρική αρθρίτιδα, παθήσεις του δέρματος, λοιμώξεις του ήπατος και του ουροποιητικού, καθώς και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Ουρική αρθρίτιδα: Ο χυμός που προλαμβάνει τους πόνους και πώς θα τον φτιάξετε 6

Αγγούρι: Αποτελείται κατά 95% από νερό, το οποίο ενυδατώνει και βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών. Περιέχει τις περισσότερες από τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σε καθημερινή βάση. Είναι καλή πηγή πυριτίου, το οποίο δυναμώνει τους συνδετικούς ιστούς και δρα ευεργετικά για τις αρθρώσεις. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1, C & D, ασβέστιο, φολικό οξύ, κάλιο και μαγνήσιο. Το αγγούρι και ο χυμός του βοηθούν στην αλκαλοποίηση και την εξιροσσόπηση του pH στον οργανισμό γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη της κρυσταλλοποίησης του ουρικού οξέος στις αρθρώσεις.

Ουρική αρθρίτιδα: Ο χυμός που προλαμβάνει τους πόνους και πώς θα τον φτιάξετε 7

Τζίντζερ: Μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ βοηθά στη μείωση του πόνου και την πρόληψη της φλεγμονής. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, έδειξε ότι το εκχύλισμα πιπερόριζας μπορεί να είναι ένα φυσικό υποκατάστατο των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων επειδή επηρεάζει τις φλεγμονώδεις διεργασίες σε κυτταρικό επίπεδο.

Πηγή: 1mhealthtips.com  ,  www.onmed.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ο τορπιλισμός του «Φετίχ Μπουλέντ» 19

Ο τορπιλισμός του «Φετίχ Μπουλέντ»

6 τρόποι να φάτε μήλα αλλιώς 21

6 τρόποι να φάτε μήλα αλλιώς