σε

Παγώνη για lockdown: Δεν θα «καθαρίσουμε» σε 20 μέρες – Μετά τις 15 μέρες θα αποδώσουν τα μέτρα

Παγώνη για lockdown: Δεν θα «καθαρίσουμε» σε 20 μέρες – Μετά τις 15 μέρες θα αποδώσουν τα μέτρα 3

«Οι στιγμές για τους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι δύσκολες και χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία, ηρεμία και όχι πανικός. Έτσι έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις στιγμές. Σκεφτόμαστε ότι το lockdown από το πρωί του Σαββάτου θα είναι καλύτερο για να μην πιεστεί παραπάνω το Σύστημα Υγείας», δήλωσε η κ. Παγώνη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. «Εάν τα μέτρα τα εφαρμόσουμε όλοι, τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά και μετά από 20 μέρες θα ξεκινήσει μια μείωση των κρουσμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πίστη πως όλα θα εφαρμοστούν όπως πρέπει και δεν θα δοθεί παράταση στους νέους περιορισμούς.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο δελτίο του Open:

«Οι στιγμές για τους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι δύσκολες και χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία, ηρεμία και όχι πανικός. Έτσι έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις στιγμές. Σκεφτόμαστε ότι το lockdown από το πρωί του Σαββάτου θα είναι καλύτερο για να μην πιεστεί παραπάνω το Σύστημα Υγείας. Εάν υπήρχε περαιτέρω πίεση δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και διασωληνώσεων τις τελευταίες μέρες. Απόψε υπάρχουν 187 διασωληνωμένοι και είχαμε 29 θανάτους. Είναι τραγικά νούμερα για την Ελλάδα. Δεν τα έχουμε ζήσει ξανά, όμως θα τα αντιμετωπίσουμε».

Πότε θα εισηγηθούν άρση

Από την πλευρά τους οι επιστήμονες αναφερόμενοι σε αυτά που θα τους οδηγήσουν στο να προτείνουν στην κυβέρνηση άρση του lockdown, στέκονται κυρίως στην πίεση που θα δέχεται το ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της επιτροπής, Αναστασία Κοτανίδου, το τέλος του lockdown θα προταθεί στην περίπτωση που δούνε να μειώνεται ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία το οποίο αυτόματα μειώνει τις εισαγωγές στις ΜΕΘ παραπάνω από 50% μέσα σε αυτές τις 3 εβδομάδες και τα κρούσματα να πέσουν κάτω από 1000.

Παγώνη για lockdown: Δεν θα «καθαρίσουμε» σε 20 μέρες – Μετά τις 15 μέρες θα αποδώσουν τα μέτρα 5Παγώνη για lockdown: Δεν θα «καθαρίσουμε» σε 20 μέρες – Μετά τις 15 μέρες θα αποδώσουν τα μέτρα 6

Παράλληλα, σημείωσε πως τώρα με το lockdown ελπίδα τους είναι ότι θα προλάβουν την διασπορά του ιού και την πίεση στα νοσοκομεία. «Ελπίζουμε ότι τώρα με τα αυστηρότερα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το Σάββατο όλοι θα συμμορφωθούμε και θα καθίσουμε λίγο στα σπίτια μας χωρίς να κάνουμε κρυφά πάρτι, με μάσκα παντού και σε 1 βδομάδα θα καταφέρουμε να δούμε βελτίωση σημαντική της κατάστασης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ίδια σημείωσε πως το πρώτο που θέλουν να δουν από αυτό το lockdown είναι η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Επιπλέον, εξήγησε πως αυτό που έκανε όλους στην επιτροπή να εισηγηθούν lockdown ήταν η τεράστια αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία «δηλαδή ξαφνικά αυξήθηκαν πάρα πολύ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Η εμφάνιση της βασίλισσας Letizia που θα σας εμπνεύσει για τα επόμενα office looks σας 19

Η εμφάνιση της βασίλισσας Letizia που θα σας εμπνεύσει για τα επόμενα office looks σας

Κορωνοϊός Βύρωνας: Κρούσμα στον 7ο Παιδικό Σταθμό 21

Κορωνοϊός Βύρωνας: Κρούσμα στον 7ο Παιδικό Σταθμό